Gironella recupera els actes de la Festa Major ajornats en senyal de dol

L'Ajuntament de la vila destaca "una gran participació" en les activitats del cap de setmana

Redacció
21 d'agost del 2017
Actualitzat el 27 d'agost a les 19:43h
Festa Major de Gironella
Festa Major de Gironella | Aj Gironella
Gironella encara els propers dies alguns dels actes de la Festa Major suspesos la setmana passada en senyals de dol pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Després de diversos dies d'activitats, i d'un cap de setmana plenament nodrit i, atípic a la vegada, per la suspensió o reprogramació d'algunes activitats, la vila prepara la celebració aquest dimarts de la proclamació del Padrí i la Padrina, el festival Holi Dolly i les Havaneres. La Festa Major es tancarà divendres amb la proclamació del pubillatge, a les 22.00 hores, a la plaça de la Vila.

Malgrat les modificacions sofertes a la festa, amb els actes programats per aquest cap de setmana, l'Ajuntament ha volgut destacar, l'èxit i participació a les activitats i novetats de la festa. En aquesta línia, el consistori ha destacat com a plat fort els actes infantils, que a causa de la gran afluència de públic van ser traslladats a la plaça de la Vila. També "l'Encierro' de dissabte a la tarda, per l'ambient de festa i el sentiment de poble que va despertar. Hi van participar més de 15 colles i molta més gent -petits, joves i grans- a títol individual. I com ja és habitual, han detallat que l'espai de la Font del Balç va ser un dels més concorreguts. Ara bé, el Vermúsic també ha estat considerat com una de les propostes que més van convèncer a veïns del nucli històric i visitants.

A banda dels cinc minuts de silenci convocats divendres davant de l'Ajuntament, i la suspensió dels actes institucionals, la vila també ha tingut el seu record per les víctimes dels atacs terroristes, en forma de minut de silenci al concert de diumenge, de dansa al festival de Dansa Folklòrica, dibuixant cors amb les mans en les activitats infantils o amb projeccions a les festes joves.

 
Arxivat a