El Concurs de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug espera atraure uns 3.000 visitants

S'hi citaran uns 14 pastors i els seus gossos | L'ocupació turística al poble és del 100% durant el cap de setmana

Redacció
23 d'agost del 2017
Actualitzat el 25 d'agost a les 11:18h
El Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug celebra enguany la 55a edició. Diumenge uns catorze de pastors i els seus gossos competiran al tradicional concurs, que manté el mateix nombre de participants que en edicions anteriors. Els pastors provenen d'arreu de Catalunya, el País Basc, França, les Illes i Castelló. 

El concurs, que congrega molts visitants al poble, enguany i també gràcies al bon temps preveu rebre unes 3.000 persones, segon ha explicat l'alcalde del municipi, Salvador Juncà a NacióBerguedà. Juncà, ha detallat que durant aquest cap de setmana les pernoctacions arribaran al 100% d'ocupació. El concurs arrossega des de fa anys una gran quantitat de visitants, ja que s'ha convertit en una cita marcada al calendari per molts amants d'aquesta tradició. "És un dia que es treballa molt i que tothom al poble ja espera", ha afegit. 

El certamen que se celebrarà aquest diumenge consta de dues parts: la primera en què hi participen tots els pastors, i la segona en què hi concursen només els finalistes. El jurat valora l'obediència del gos i també el fet que se superin un seguit d'obstacles, com per exemple, col·locar tot un ramat d'ovelles dins d'un tancat i tornar-lo a treure. 

L'entrada al recinte té un cost de quatre euros que serveixen en part per finançar el concurs, juntament amb les aportacions del Consell Comarcal i la Diputació.
Arxivat a