El Servei Català de Trànsit engega una nova campanya de control de velocitat

Al 2016, la velocitat excessiva va ser la causa del 15,73% dels accidents amb víctimes greus

Redacció
20 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:15h
Un agent dels Mossos d'Esquadra amb un radar digital, a la C-17 a Tagamanent
Un agent dels Mossos d'Esquadra amb un radar digital, a la C-17 a Tagamanent | ACN
El Servei Català de Trànsit (SCT) coordinarà, a partir d'aquest dilluns i fins diumenge, una campanya preventiva de control de velocitat d'abast europeu arreu del territori. Aquesta actuació per controlar la velocitat excessiva a les carreteres catalanes està impulsada per l’Organització Internacional de Policies de Trànsit (TISPOL) i la duen a terme Mossos d'Esquadra i Policies Locals.

EL SCT insisteix que la velocitat és una de les línies d’acció principals en què es basen la Visió Zero i els programes d’acció de seguretat viària de la Unió Europea, ja que per arribar a l’objectiu fixat per a l’any 2050, per una mobilitat sense víctimes mortals ni persones ferides greus a causa d’accidents de trànsit, necessàriament s’ha de treballar en el compliment dels límits de velocitat. 

Durant el 2016, la velocitat excessiva va estar present en el 15,73% dels accidents amb víctimes greus com a factor concurrent, percentatge similar al d’aquest primer semestre de l’any 2017. Davant d’això, el SCT segueix realitzant campanyes preventives i intensives per continuar conscienciant els conductors d’aquests riscos, a més dels controls continus que es fan al llarg de tot l’any i que el 2016 van suposar més de 650.000 expedients ferms per excés de velocitat. En la darrera campanya de control de velocitat, feta el mes d'abril, es van denunciar un total de 12.527 conductors.
 
Aquesta és la desena campanya preventiva i integral que es realitza aquest 2017, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia, camions, distraccions i respecte pels semàfors, motocicletes, i transport escolar i de viatgers, entre d’altres. En total, enguany, es faran quinze campanyes, que incidiran en els principals factors de sinistralitat.