La Generalitat aposta per enllestir les obres d'unió de les estacions de Coll de Pal i La Molina

FGC ha obert un procés de licitació per acabar les obres del telecadira de Coll de Pal, a Bagà

Cristina Prat
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 22:55h
Vista actual de l'estació de retorn a mig acabar del telecadira Coll de Pal
Vista actual de l'estació de retorn a mig acabar del telecadira Coll de Pal | Ivan Sanz
La històrica i demandada proposta de connexió entre les estacions de Coll de Pal, a Bagà i la Molina podrien ser una realitat en els propers mesos. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), empresa gestora de l'estació de Coll de Pal, ha posat a licitació les obres que queden pendents per a la construcció del telecadira d'accés de l'estació d'esquí de La Molina amb la de Coll de Pal.  

Els treballs de construcció van quedar interromputs el novembre del 2011, quan la Generalitat va al·legar falta de pressupost per tirar endavant el telecadira. Ara, sis anys després, i obert el concurs de licitació per finalitzar la quarta fase de les obres, la unió entre Coll de Pal i La Molina, tan anhelada pels baganesos, pot ser ja una realitat. El pressupost de licitació és de 1.284.850,60€ i el termini d'execució de 8,5 mesos des de la data prevista d'adjudicació, que s'espera per a mitjans d'octubre de 2017. El 15 de juliol de 2018 és la data límit per a la recepció de la instal·lació i la presentació d'ofertes finalitza el proper 15 de setembre. 

L'alcalde de Bagà, Nicolàs Viso, ha fet una valoració positiva d'aquest pas. "Es demostra que la Generalitat té una bona voluntat per acabar unes obres que des de Bagà fa moltíssim temps que estem reclamant, i això és bo", ha explicat a NacióBerguedà. A aquest fet, s'hi ha de sumar que aquest any 2017 finalitza el termini d'ocupació de La Molina per part de Ferrocarrils de la Generalitat. Segons ha concretat Viso, la renovació d'aquest contracte s'està negociant entre la Generalitat i l'Ajuntament de Bagà. Per aquest motiu, ha demanat prudència, "ja que encara no hi ha res tancat". 

L'alcalde de Bagà, però veu amb bons ulls que s'avanci per garantir un accés des de l'Alt Berguedà i des de Bagà als dominis de La Masella, perquè suposa "un atractiu turístic de primer nivell". A més, ha concretat que cal entendre l'estació de Coll de Pal com una estació amb moltes oportunitat, a banda de l'esquí: "m'agrada parlar de Coll de Pal com a estació de muntanya, s'han de posar en valor activitats que van més enllà de l'esquí, com el senderisme o altres activitats de natura".

En aquest punt, també entra en joc una altra infraestructura; la carretera BV-4024, de Bagà a Coll de Pal, que depèn de la Diputació de Barcelona. En cas que s'acabin les obres de l'estació de Coll de Pal, la millora d'aquesta via seria una altra prioritat necessària per a Bagà, segons ha detallat Viso.