Marie Kapretz acompanya dos observadors internacionals

La regidora berguedana d'ERC d'origen alemany explica el procés del 9-N des de Vic

Redacció
11 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:21h
Els observadors internacionals des de la plaça Major de Vic
Els observadors internacionals des de la plaça Major de Vic | ERC Berguedà

Els observadors internacionals davant l'Institut de Vic Foto: JM Montaner


La regidora de Cercs i membre de l'executiva comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Berguedà, Marie Kapretz, va ser una de les encarregades d'acompanyar la comitiva d'observadors internacionals que van desplaçar-se fins a Vic per conèixer de primera mà la consulta del 9 de novembre. 

Concretament, Kapretz va tutoritzar el membre del partit SPD i diputat al parlament de Land Rin de Nord-Westfàlia, l'alemany Bernhard von Grünberg; i la membre de la junta directiva de l'associació Colònia-Barcelona Heike Keilhofer, a qui va explicar el procés català des de l'òptica de la Catalunya Central. Aquesta comitiva va visitar l'IES La Plana de Vic, la plaça major del municipi i, finalment, l'IES de Vic, on es van trobar amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i el membre del CATN Josep M. Reniu, que estaven a les meses com a voluntaris. 

Segons van manifestar els observadors el mateix diumenge, la consulta destacava pel civisme de la població. A més, i tal i com ha traslladat ERC en un comunicat, el diputat alemany es va mostrar especialment sensible a les necessitats dels ciutadans nouvinguts i sorprès pel fet que aquests poguessin participar a les votacions com qualsevol altre català autòcton.