Condemna unànime al Berguedà contra l'atemptat de Barcelona

Ajuntaments i ciutadans de la comarca se solidaritzen fent minuts de silenci

Cristina Prat
18 d'agost del 2017
Actualitzat el 25 d'agost a les 9:34h
Minut de silenci a la plaça de Sant Pere de Berga
Minut de silenci a la plaça de Sant Pere de Berga | Aj Berga
Els berguedans han condemnat, aquest divendres al migdia, amb consternació i total contundència, l'atemptat terrorista que ha tingut lloc dijous a Barcelona i l'intent d'atemptat de la passada matinada a Cambrils. 

A les 12.00 en punt, la plaça de Sant Pere de Berga s'hi han concentrat gairebé uns 500 ciutadans que han volgut expressar la seva solidaritat i el seu més sentit condol a les víctimes, familiars i amics fent uns minuts de silenci. L'acte ha comptat amb representants dels grups municipals al consistori berguedà. 
 

Minut de silenci a la plaça de Sant Pere de Berga Foto: Cristina Prat


Poc després de finalitzar els cinc minuts de silenci, l'acaldessa de Berga, Montse Venturós, ha llegit el manifest del món local. Venturós ha declarat convençuda, que el d'avui ha estat "un bon moment per afirmar el compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau". A més, ha enviat tot el suport i estima a les víctimes i als seus familiars i ha agraït l'esforç i feina dels cossos d'emergència i de les persones que a títol individual han col·laborat i ajudat durant les darreres hores. Un cop finalitzat el parlament, s'ha fet un llarg i emotiu aplaudiment. 

El Berguedà es planta contra el terrorisme

La convocatòria, però s'ha estès a tots els ajuntaments de la comarca. Ciutadans i representants municipals dels ajuntaments de Gironella, Guardiola de Berguedà, Avià, Puig-reig, Vilada o Castellar de n'Hug, entre altres, s'han sumat a guardar uns minuts de silenci, solidaritzant-se amb les víctimes i familiars de l'atropellament massiu. 
 

Minut de silenci a la plaça de la Vila de Gironella Foto: Aj Gironella


Després de Berga, un dels municipis que ha reunit més persones a la concentració d'aquest migdia ha estat Gironella. En total, segons fonts de l'ajuntament, més de 200 gironellencs s'han citat a les 12.00 a la plaça de la Vila condemnant l'atemptat d'ahir a la tarda. 

Per altra banda, l'Ajuntament de Borredà, ha decretat 3 dies de dol oficial, i la col·locació de les banderes a mig pal. Segons ha informat el seu alcalde, Joan Roma, aquesta tarda, abans de l'inici dels actes de la festa major, es faran uns minuts de silenci i es llegirà un manifest de repulsa a les accions terroristes i de recolzament a les víctimes.