«Bloomberg» entrevista dos berguedans per analitzar l'estat de salut del procés català

L'empresa de software financer, dades i notícies parla amb Pere Gendrau i Joan Boix per analitzar com afecta la crisi econòmica al procés d'independència

Redacció
12 d'agost del 2017
Portada de l'article de Bloomberg sobre el procés català i la crisi econòmica.
Portada de l'article de Bloomberg sobre el procés català i la crisi econòmica.
L'empresa Bloomberg ha publicat aquesta setmana un article titulat "Catalans Think Twice About Risks of Rupture as Jobs Return", on s'analitza l'estat de salut del procés d'independència de Catalunya, amb la sortida de la crisi econòmica. En aquest, el Berguedà torna a esdevenir exemple, i el periodista Esteban Duarte s'entrevista amb dos empresaris de Berga, que valoren els efectes d'una possible vaga general. 

La tesi de Bloomberg, que ofereix eines de software financer, dades i notícies, és si el final de la crisi podria suposar, també, el final del procés sobiranista. En aquest punt, Bloomberg, recorda que l'auge independentista va arribar al seu màxim exponent el 2013, coincidint amb la davallada econòmica i xifres molt preocupants de desocupació, tot i que ara sembla que el suport ha disminuït, tal com indica, també l'última enquesta del CEO. 

En l'article, l'empresa entrevista dos empresaris berguedans obertament independentistes, que exposen el seu punt de vista sobre una possible vaga general per la independència, i el camí a realitzar a partir d'ara. En un àmbit més local i de petit format, el propietari de la cerveseria Kóm, Pere Gendrau, afirma que seguiria la vaga, així com també ho farien bona part dels seus treballadors. No obstant això, indica, no està segur que les empreses més grans, que han de gestionar operacions importants, també s'hi sumessin. En aquest sentit, Joan Boix, que gestiona la Serradora Boix amb 130 treballadors, en confessa dubtós a l'hora de seguir una vaga general, i tampoc no aclareix si ingressaria els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana. 
Arxivat a