Infermeres del CAP de Gironella fan prevenció del càncer de pell a la piscina

Professionals expliquen i donen consells sobre com protegir-se davant de l'exposició solar

Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:25h
Consells de prevenció de càncer de pell a la piscina de Gironella.
Consells de prevenció de càncer de pell a la piscina de Gironella. | ICS
El Centre d'Atenció Primària (CAP) de Gironella ha iniciat una campanya informativa sobre com fer prevenció del càncer de pell a la piscina del poble. De fet, han informat des de l'Institut Català de la Salut (ICS), es tracta de consells que els professionals del centre han estat realitzant durant les últimes setmanes, aprofitant les dates de temperatures màximes i un elevat índex de radiacions solars. 

En total, han indicat, unes 400 persones han rebut consells per part de dues infermeres, que han informat els banyistes sobre la quantitat adequada de protecció solar, la caducitat del protector o les hores de màxima intensitat de radiació. A més, també se'ls ha recordat que el filtre solar ha de ser adequat al tipus de pell, com a mínim amb un factor de protecció 15 SPF, que s'ha d'aplicar 20 o 30 minuts abans de l'exposició solar i, posteriorment, cada dues hores, després de cada bany o si se sua. 

Així mateix, el CAP de Gironella ha acollit una exposició itinerant de l'Associació Espanyola contra el càncer sota la temàtica sol, senyals d'alerta, recomanacions bàsiques, factors de risc i maneres de protegir-se. 
Arxivat a