La Molina i Masella aprofiten l'estiu per millorar la xarxa de producció de neu

Aquest dies les dues estacions enllesteixen les millores en la innivació de diversos sectors

Ivan Sanz
09 d'agost del 2017
Actualitzat a les 21:16h
Aquests dies s'estan enllestint a La Molina les millores en producció de neu a Costa Rasa
Aquests dies s'estan enllestint a La Molina les millores en producció de neu a Costa Rasa | Ivan Sanz
És estiu però l'activitat no s'atura a les estacions d'esquí. Aquests dies de calor i bon temps, en els quals pocs pensem en la temporada d'hivern, les estacions ceretanes aprofiten per millorar les instal·lacions de producció de neu.

A La Molina les obres ja van començar el passat mes de juny al sector del Roc Blanc, on s'han instal·lat 7 nous canons de neu d'última generació que permetran innivar els 340 metres de la zona baixa de la pista Costa Rasa. I encara es preveu que en els dies vinents segueixin les millores en altres sectors de l'estació.

Pel que fa a Masella, que ja l'estiu passat va ampliar la xarxa de producció a les pistes Estadi i Masovera, aquest estiu ha optat per renovar la xarxa de producció al sector de la Tosa. Des de fa uns dies s'estan canviant les canonades d'aigua i més endavant es procedirà a la renovació dels canons de neu a la pista Tosa vermella.

La Molina i Masella, dos referents en innivació

La Molina ja va ser pionera a l'Estat espanyol, l'any 1986, en apostar per la producció de neu en xarxa. Des d'aleshores i fins ara les inversions i millores no s'han aturat i això l'ha posicionat com a la 6a estació del Pirineu en unitats de producció, amb 486 canons de neu i 37,5 quilòmetres de pistes equipades amb canons de neu.

Pel que fa a Masella cal recordar que va ser una de les estacions d'esquí més tardanes en incorporar la tecnologia de la neu produïda, en concret l'any 1994. Avui dia, però, ja és la 3a estació del Pirineu amb 558 unitats de producció i 49 quilòmetres de pistes innivades. I en continua sumant any rere any.