Comencen les tasques prèvies per a la construcció de l'Institut Serra de Noet de Berga

Les obres s'allargaran onze mesos i està previst que l'equipament entri en funcionament el curs 2018-2019

Redacció
08 d'agost del 2017
Actualitzat el 14 d'agost a les 20:39h
Tasques de construcció del nou Serra de Noet
Tasques de construcció del nou Serra de Noet | AjBerga.
L'Ajuntament de Berga ha informat que aquest dimarts han arrencat les tasques prèvies per a les obres de construcció del nou Institut Serra de Noet. En el mateix terreny on es construirà l'equipament, els representants de la direcció facultativa, l'empresa adjudicatària, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Berga han signat l'acta de replanteig de l'obra, que consisteix en la comprovació del traçat dels fonaments de l'obra projectada sobre el terreny. Durant aquest mes d'agost està previst que es duguin a terme les tasques de neteja del terreny, mentre que al setembre es començarà a fer la fonamentació de l'edifici. En global, està previst que les obres s'allarguin onze mesos i que les instal·lacions estiguin llestes de cara el curs 2018-2019.

Segons informa el consistori berguedà a través d'un comunicat, els treballs de fonamentació de l'edifici tindran una durada de tres mesos i, posteriorment, s'aixecarà l'edifici, que estarà construït amb fusta. Seguidament, es realitzaran les tasques relatives als revestiments tèrmics i acústics de l'edifici i s'acabarà l'adequació de les instal·lacions.

La Generalitat serà l'encarregada d'assumir el cost de la construcció del nou equipament educatiu que és de 4,5 MEUR, mentre que l'Ajuntament de Berga s'ocuparà de realitzar els treballs d'urbanització de la zona, que consistiran en la construcció d'una seixantena de metres de carrer i la instal·lació d'una subestació transformadora amb l'objectiu d'assegurar la recepció dels diferents serveis bàsics a l'equipament.

El nou edifici també acollirà els despatxos del Centre de Formació d'Adults (CFA) i l'Escola Oficial d’Idiomes (EOI), que actualment imparteix les seves classes a les aules de l'Institut Guillem de Berguedà. D'aquesta manera, l’alumnat de la SI Serra de Noet deixarà de fer classe en els mòduls prefabricats situats al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, que estan en funcionament de forma provisional des de l'any 2006.
 

Representants de la direcció del Serra de Noet, l'empresa adjudicatària, el Departament d'Ensenyament i l'Ajuntament de Berga al terreny on es construirà el nou Institut Foto: AjBerga.

Arxivat a