pantà

Organitzen una sortida de navegació nocturna a la Baells per veure la pluja d’estels

Les activitats les realitzaran les empreses Cal Candi, Berguedà Nàutic i Indòmit del 8 al 14 d'agost

per Redacció, 7 d'agost de 2017 a les 11:21 |
Sortides nocturnes al pantà de la Baells per veure la pluja d'estels. | ADBerguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADBerguedà) organitza, en el marc del Festival de la Baells, una activitat excepcional, que suma l’experiència de navegar de nit a l’embassament, amb l’oportunitat de gaudir del que popularment es coneix com les llàgrimes de Sant Llorenç, és a dir, d'una pluja de meteors que es pot veure cada any durant l’estiu, i que entre els dies 8 i 14 d’agost té el seu màxim exponent. 

De fet, i segons ha precisat l’Agència, entorn del 12 d’agost es poden veure fins a 100 meteors per hora, depenent de l’any. Aquest fet excepcional se suma a les sortides nocturnes a l’embassament, ja que navegar de nit, habitualment està prohibit. No obstant això, aprofitant l’oportunitat d’aquest fenomen i les bones condicions de la Baells, diverses empreses han obtingut una autorització especial per poder navegar de nit aquests dies i oferir als visitants el fet de gaudir de la pluja d’estels. 


Aquest any, les sortides estan organitzades des de tres empreses diferents que gestionen activitats aquàtiques a l’embassament i que són Cal Candi, Berguedà Nàutic i Indòmit, sempre entre el 8 i el 14 d’agost amb diferents recorreguts. 

 

Participació