Núria Picas, tercera a la Trømso Skyrace a Noruega

Pere Aurell aconsegueix una setena plaça entre els homes en la cursa Hamperokken, que ha guanyat Albon Jonathan | Roger Comellas fa tercer a la Bønntuva Tour-race

Redacció
06 d'agost del 2017
Actualitzat a les 18:08h
Núria Picas durant la seva carrera a la Trømso Skyrace.
Núria Picas durant la seva carrera a la Trømso Skyrace. | @skyrunning.
La catalana d'adopció, d'origen holandès, Ragna Debats, amb un temps de 8:25:43, i la corredora del Berguedà, Núria Picas, amb 8:39:17, han aconseguit el segon i el tercer lloc en la duríssima cursa Hamperokken a la Trømso Skyrace, celebrada aquest dissabte 5 d'agost a Noruega. A totes dues les ha precedides la basca Maite Mayora, que ha fet el primer lloc amb un temps de 8:21:21.

En homes, Pere Aurell ha fet setè amb un temps de 7:44:22, en una cursa que ha guanyat el britànic Albon Jonathan (7:01:01), seguit del nepalès Bhim Gurung (7:98:58) i del francès Michel Lanne (7:27:26).
 

El berguedà Pere Aurell ha aconseguit un meritori setè lloc a la cursa. Foto: @skyrunning


Els 53 km amb 4.600 m d'ascens vertical de l'Hamperokken a la Trømso Skyrace, han comptat amb la participació de 236 corredors, 185 homes i 41 dones. La dura i tècnica cursa comença a nivell del mar i puja dos cims a través d'un terreny rocós i altament empinat. En el seu tercer any de vida, va ser dissenyada per les superestrelles Kilian Jornet i Emelie Forsberg per encaixar a mida en la filosofia de l'skyrunning i va ser clau en la creació de la categoria Sky Extreme l'any passat.

Un altre català, Roger Comellas, de Puig-reig (Berguedà), ha aconseguit el tercer lloc a la cursa Bøntuva, una ruta de senderisme per gaudir de la bellesa de les muntanyes de Tromsø, amb 15 km de recorregut
fins al cim de Bøntuva (770 m).

Aquí sota mateix podeu veure Roger Comellas durant la cursa.

Podeu veure els resultats i temps de les curses en aquest vincle.