​Comencen el Mapa del Patrimoni Cultural Local de Gironella

El regidor de Patrimoni, Lluís Vall, considera que serà una eina que ajudarà a fixar criteris específics de conservació

Redacció
08 d'agost del 2017
Gironella
Gironella | AjGironella
Gironella s'ha posat mans a les obres per iniciar l'elaboració del Mapa de Patrimoni Cultural de Gironella, fruit del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. Un instrument que té per l'objectiu a recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural del municipi i la seva valoració, permetent així que l’Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar-ne la rendibilització social.

Amb aquest, ha informat el consistori, s'unifica i garanteix l’accés de tothom la informació; i es facilita la gestió i conservació del conjunt del patrimoni local; la seva difusió als ciutadans; la presa de decisions en el planejament urbanístic; l’establiment de diferents modalitats de rutes didàctiques i turístiques, i la planificació de la senyalització, entre d'altres. 

Segons el regidor de Patrimoni, Lluís Vall, el mapa és un "document únic" on quedaran ben recollides les característiques pròpies del municipi i que s'han de conservar amb criteris determinats. 
Arxivat a