El Govern traspassa la carretera que uneix Viladomiu Nou i l’antiga C-16 a l'Ajuntament de Gironella

El consistori podrà engegar les obres de millora del tram després de l'estiu, per un valor 82.500 euros

Redacció
05 d'agost del 2017

L'alcalde de Gironella, David Font, i el conseller de Territori, Josep Rull. Foto: AjGironella


L'Ajuntament de Gironella ha rebut, aquesta setmana de la mà de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, el traspàs de la carretera que uneix Viladomiu Nou i l’antiga C-16 (actual C-16Z), que fins ara era de titularitat del Govern. Així ho van signar l'alcalde de la vila, David Font, i el conseller Josep Rull, després que el consistori demanés la cessió en el darrer ple municipal del passat 11 de juliol, amb el suport de tots els grups polítics. 

Segons Font, aquesta és una oportunitat per "endreçar encara més el municipi i crear un nou itinerari pels vianants". Un traspàs que permetrà recuperar el tram afectat per una esllavissada des de l’any 2008, i solucionar així una important problemàtica en els accessos de Viladomiu Nou. El projecte de recuperació preveu la creació d’un passeig nou i modern per a vianants que també actuarà com a via de sortida de vehicles de Viladomiu Nou, fins a enllaçar amb la ruta de l’antic carrilet.

En conjunt, el projecte ha estat adjudicat per 82.500 euros, amb obres que començaran després de l'estiu i una subvenció de 47.000 euros de la Diputació de Barcelona.
Arxivat a