Guardiola engega una Festa Major marcada per la calor i el perill d'incendi

El castell de focs se suspèn a instàncies de Governació i els Agents Rurals | Les activitats s'allarguen fins dijous 10 d'agost

Redacció
04 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:26h
Guardiola de Berguedà
Guardiola de Berguedà | DipuBcn.
Guardiola de Berguedà engega, aquest divendres, la seva Festa Major, que s'encabirà, justament, en un dels caps de setmana més calorosos de l'any. Això farà, ha precisat l'alcalde, Josep Lara, a NacióBerguedà, que s'hagin hagut de prendre algunes mesures excepcionals, com ara el fet d'haver de cancel·lar els focs artificials de dissabte, a causa del Pla Alfa nivell 2 i l'elevat risc d'incendi. De fet, ha precisat, aquesta ha estat la recomanació de Governació i dels Agents Rurals, que han afirmat que realitzar una activitat com aquesta en plena onada de calor podria suposat un "risc massa elevat". 

Més enllà d'aquí, però, la festa començarà amb una activitat d'iniciació al tir en arc a les 17.30 hores de divendres i la lectura del pregó a les 19.00 a la plaça nova de l'Església, a càrrec del director de Pàtria, Joan Frank Charansonnet. A continuació, un repic de campanes i una traca donaran el tret d'inici de les festes, que enllaçaran amb el segon concert de les Nits Musicals, música al carrer amb DJs locals i festa joves a la carpa. 

Durant el matí de dissabte hi haurà la Fira del Col·leccionisme i la trobada de plaques de cava a la Llar del Pensionista, així com la final del curset de natació a la piscina. A la tarda, a més, continuarà l'activitat esportiva amb la VII Pujada ciclista de Guardiola al Coll de Sobirana i, a partir de les 19.00 hores a la pista del camp de futbol, l'Alternativa Rock. En paral·lel, a les 23.00 hores a la carpa es farà el ball de nit amb el grup Slalom i, tot seguit, nit jove amb Divertimento i punxadiscs. 

El concurs de pintura ràpida omplirà els carrers durant diumenge al matí, quan també hi haurà un torneig popular de petanca. A la tarda, la tradicional trobada de puntaires, que arriba a la seva 18a edició i, a les 18.00 hores a la piscina, un partit popular de waterpolo. També a la plaça de l'Estació es farà la trobada d'acordions i, a les 22.00 hores al Centre Cívic, l'obra de teatre "Set dones", d'Humberto Robles i Juan Ríos. 

La Festa Major continuarà durant la setmana que ve. Dilluns hi haurà atraccions gratuïtes per als nens del municipis i un concurs de botifarra a la piscina, a banda de la presentació del nou equip de futbol de Guardiola; dimarts 8 d'agost, activitats infantils, sardanes, un concurs de truc i una festa holi; dimecres 9 d'agost, zumba, activitats per a nens i ball de tarda; i dijous 10 d'agost, missa solemne al Monestir de Sant Llorenç, sardanes i una cantada d'havaneres amb el conjunt dels Pescadors del Replà. 
Arxivat a