El Govern construirà la nova planta de revalorització dels residus del Berguedà a partir del 2019

El Consell Comarcal té temps fins a finals del 2017 per escollir l'ubicació de la nova planta

02 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:34h

Residus Foto: Marc Miró


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat aquest dimecres en una roda de premsa a Berga que la planta de valorització de residus de la comarca del Berguedà es construirà al llarg del 2019. Aquesta és una de les novetats que ha volgut posar de rellevància durant la seva trobada amb els alcaldes de la comarca i els membres del Consell Comarcal del Berguedà, a qui ha felicitat per "fer bé els deures des del punt de vista de les polítiques de recollida selectiva i de reciclatge". 

En aquest punt, doncs, el Govern aposta perquè el Berguedà disposi de totes les infraestructures necessàries per tirar endavant conceptes d'economia circular i reciclatge, i que pugui fer una "gestió molt més sostenible dels residus", ha dit. Concretament, ha indicat, el Consell tindrà temps fins el 31 de desembre del 2017 per decidir l'emplaçament d'aquesta nova planta de valorització de residus. A partir de llavors, el Departament es posarà a treballar per tirar endavant el projecte. 

Pel president del Consell Comarcal, David Font, aquesta planta és una molt bona notícia que ajudarà, conjuntament amb la conscienciació ciutadana, a intentar revertir les males dades de reciclatge que actualment acumula la comarca.