El nombre de viatges de bus entre Berga i Barcelona augmenta un 109% des de la integració tarifària

El nombre de validacions el 2016 van ascendir a les 81.447

02 d'agost del 2017
Actualitzat a les 12:20h
Autobús de Berga
Autobús de Berga | Flickr
El sistema d'integració tarifària del Berguedà com a setena corona de l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona ha suposat un increment exponencial del nombre de persones que utilitzen aquest servei. Així ho ha informat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha visitat el Berguedà aquest dimecres. 

Segons ha especificat, l'any 2013, abans de la integració del 2014, el nombre de validacions va ser de 38.999, mentre que el 2016, quan ja es va consolidar aquest millor servei, el nombre de viatges integrats va ascendir fins als 81.447, el que suposa un increment del 109%. Aquest ascens, però, segueix augmentant durant l'any vigent, ja que entre gener i maig del 2017, ja han estat 81.408, les validacions efectuades, pràcticament, les mateixes que durant tot el 2016, el que el conseller ha considerat un "revulsiu" important per a la comarca, que va en la línia de la mobilitat sostenible.

Aquest increment ha fet que, des del Departament de Territori, s'hagi apostat per reforçar les línies entre Berga i Barcelona, amb millores que han suposat doblar o triplicar algunes expedicions com, per exemple, les de divendres cap a Berga, o les de diumenge tarda i dilluns matí cap a Barcelona. A més, des del 26 de juny, s'han inclòs una nova expedició i, de cara a l'1 de setembre, s'inclouran dues anades i tornades més.