Comencen a col·locar la gespa artificial al camp de futbol d'Avià

L'operació va generar polèmica entre l'equip de govern i l'oposició, que defensaven projectes diferents

29 de juliol del 2017
Camp de futbol d'Avià
Camp de futbol d'Avià | UE Avià
La col·locació de gespa artificial al camp de futbol d'Avià ha començat aquesta setmana, amb la previsió que això duri un mes i mig, segons han informat a NacióBerguedà des de l'Ajuntament del municipi. D'aquesta manera es desencalla la polèmica oberta, fa uns mesos, en què es va posar sobre la taula la conveniència d'aquesta operació, i en què l'oposició va criticar que el consistori estigués malbaratant diners. 

En aquest cas, el grup municipal de CiU considerava que hi havia un projecte més viable per tal de canviar la gespa híbrida que s'havia instal·lat fa uns anys i que es trobava en molt mal estat. Aquest, manifestaven, estava pressupostat en 29.000 euros, aproximadament, tot i que l'equip de govern assegurava que això no era realista, ja que no hi havia garanties i no contemplava diverses accions, com ara la gestió dels residus. Per això, finalment es va decidir tirar endavant el canvi de gespa proposat per Som Avià i ERC, que ascendia a 220.000 euros, però que suposava fer el canvi total i no parcial de la instal·lació. 

Segons l'alcaldessa, Patrocini Canal, s'espera que l'obra estigui acabada quan arribi la Festa Major d'Avià. No obstant, ha lamentat, l'empresa va haver de començar les obres una mica més tard del previst, motiu pel qual la data de finalització encara no es pot assegurar. 

"Creiem i estem convençuts que amb el desgast que té aquest camp, i per més greu que ens sàpiga, el millor és la gespa artificial", ha declarat. En aquest punt, ha recordat, a Avià hi ha onze equips de futbol, i no només s'han de contemplar els partits oficials, sinó també els entrenaments: "Això no és un camp on s'hi juga cada 15 dies i n'hi ha un altre per entrenar, a Avià tots els equips hi juguen i hi entrenen, i el més pràctic és la gespa artificial". 

El camp de futbol d'Avià va servir de conillet d'indies per un projecte finançat per l'empresa Palau, a través del qual es volien mostrar els beneficis d'un sistema combinat de gespa. A banda del tacte, van informar, també hi havia diversos avantatges, com ara que la combinació permetria un nivell baix de manteniment, així com una capacitat de resistència més elevat que en casos de gespa natural. 

Segons l'Ajuntament, però, ja sigui per la sobreutilització del camp o per un error de gestió d'aquest tipus d'herba, l'herba es va anar deteriorant molt ràpidament, de manera que es va haver de buscar una "solució definitiva".