El berguedà Ivan Camps arrasa a l'Ultra Catllaràs

Fins a 1.200 atletes participen des de la Pobla de Lillet en el darrer trail del circuit MissionX3 amb tres curses (Ultra, Trail i Express) | Eli Gordon s'emporta el podi femení de l'ultra, mentre que Pol Rodríguez i Rosa Navarro lideren la trail

Redacció
29 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:51h
L'atleta berguedà Ivan Camps, guanyador de l'Ultra Catllaràs
L'atleta berguedà Ivan Camps, guanyador de l'Ultra Catllaràs | Trail Catllaràs
L'atleta de Berga Ivan Camps ha volat, gairebé literalment, a l'Ultratrail Catllaràs, l'última prova del circuit MissionX3, que ha finalitzat aquest dissabte a la Pobla de Lillet, recorrent l'emblemàtica serra del Catllaràs, en un dia marcat perla calor i el bon temps. Una cursa on, habitualment, els esportistes berguedans se senten com a casa i en què, sovint, aconsegueixen ocupar els diferents llocs del podi. 

Camps, corrent sota el patrocini de Buff Pro Team, ha aconseguit creuar la línia de meta amb un temps de 5:51:37, considerablement per sobre dels seus principals competidors. Dani Parés, de Rockexperience, ha estat el segon, amb 6:15:53, mentre que Sergi Masip, un dels preferits, ha creuat amb 6:20:19. 

En dones, Eli Gordon s'ha marcat un excel·lent resultat. Corrent sota Team Segurartic Catalana Occident, s'ha proclamat guanyadora amb un temps de 6:46:24, seguida de Mònica Comas (Apòstols de Bacus) que ha arribat 13 minuts després i de Patricia Galdames (Pratenc), que s'ha proclamat tercera amb 7:42:05.
 

Eli Gordon, guanyadora de l'Ultra Catllaràs. Foto: Trail Catllaràs


L'Ultra tenia un recorregut de 51 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu, i el lema de la cursa era "despertar l'instint animal", com si els corredors, homes i dones, haguessin de respondre a l'eco de la brama del cérvol per recórrer la serra. La prova reina, però, s'ha acompanyat de la Trail (27 quilòmetres i 1.700 m+) i l'Express (17 quilòmetres i 1.000 m+). Amb aquests tres recorreguts, per altra banda, es tanca la MissionX3 que es va encentar el passat 7 de maig amb el Trail Cap de Creus des de Roses, i que va continuar el 25 de juny a Camprodon amb el Trail Ulldeter. 

Germanes petites, però combatives

Lluny de ser fàcils, la Trail i l'Express han estat curses ràpides i competitives. Pol Rodríguez i Rosa Navarro (Tuga Outdoor) han estat els guanyadors de la primera, amb 2:49:38 i 3:15:13, respectivament. El podi masculí s'ha completat amb Roberto Garcia (Club Esportiu Tordera) que ha arribat 3 minuts després del primer, i Roberto Sancho (AE Matxacuca), que ha creuat la meta 60 segons després. El femení, per contra, ha estat més repartit en el temps, amb Ester Casajuana (Raidlight Team La Roca Foradada), que ha sumat un temps de 3:25:05, i Mireia Pons (Cedanyola CH), que ha tardat cinc minuts més a completar la prova. 

Pel que fa a l'Express, Ferran Sampere (Inverse Team) ha estat el més ràpida amb 1:33:18. Per sota seu, Marcel Compte ha fet un temps de 1.36:46 i Martí Gutiérrez (Montseny Maasais) ha completat el podi un minut després. En dones, Raquel Bosch (Club Trail Running Girona) ha liderat la prova amb 2:05:28, seguida per Alexandra Gómez (Castelldefels Outdoor), que ha arribat gairebé a tocar i Xènia Curtichs (Desmuntamarges Navàs), que ha acabat amb 2:14:06.