L'Ajuntament de Berga garanteix la continuïtat de la piscina del Tossalet, malgrat les amenaces de tancament

L'equip de govern assegura que el servei es continuarà prestant sota "qualsevol circumstància"

Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 15:19h
Piscina del Tossalet
Piscina del Tossalet | Ajuntament de Berga
L'Ajuntament de Berga ha garantit aquest divendres a través d'un comunicat que la piscina del Tossalet, actualment gestionada per la Federació Catalana de Natació, continuarà oberta després de l'estiu, després de les amenaces de la concessionària de tancar l'equipament el proper mes de setembre. En aquest punt, ha afirmat el consistori s'assegurarà "la continuïtat de la prestació del servei sota qualsevol circumstància", el que significa, ha precisat, que els usuaris de l'equipament "podran seguir fent ús de les instal·lacions amb plena normalitat". 

Amb aquesta declaració, queden sense resoldre els dubtes sobre què passarà si, finalment, la Federació decideix incomplir el contracte, tirant endavant els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO). En aquesta línia, els grups de l'oposició, concretament CDC i ERC, han lamentat la manca d'informació sobre les negociacions que s'estan portant a terme per resoldre el conflicte, actualment als tribunals. 

A principis d'octubre del 2014, es va donar a conèixer la voluntat de la Federació de traspassar la concessió del Tossalet ja que, des del 2005, aquesta afirmava tenir pèrdues de més de 200.000 euros l'any. Després de diverses negociacions, també amb altres empresaris de la comarca, la concessionària va demanar  compensacions econòmiques a l'Ajuntament perquè, tant la crisi com l'augment de l'IVA i l'aparició d'altres centre esportius, havien trencat el seu equilibri econòmic i financer. El consistori va denegar aquesta petició i ho va ratificar en sessió plenària.
Arxivat a