El món càtar torna a impregnar Gósol aquest cap de setmana

El petit municipi s'omplirà d'activitats d'artesania, recreacions i espectacles

Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:56h

Pujada al castell amb torxes

 

Gósol torna celebrar aquest cap de setmana la festa que rememora l'arribada dels càtars. De fet, aquest poble va ser, fa més de 700 anys, refugi de càtars, i un dels punts on aquests es van amagar de l'Església catalòlica. Per això, actualment diverses rutes recorden el seu pas, que va deixar petjada i influència al Berguedà, i pel mateix motiu, una vegada a l'any es convida tothom a vestir-se com en l'època medieval, i a tornar a convertir el municipi, en tot un refugi per a aquest col·lectiu.

Tant dissabte com diumenge, el centre de Gósol estarà ple de parades, tallers i mostres d'oficis. Una fira artesanal omplirà els carrers principals, i els més petits podran aprendre antigues tècniques de pintura, ceràmica i altres manualitats. A les 11.30 hores tant del dissabte com del diumenge, es podrà fer la visita guiada al Castell de Gósol, i a la tarda, hi haurà tir amb arc, una xerrada a càrrec de Sergi Grau sobre els càtars i Gósol, i un concert i posterior ball amb els acordionistes del Pedraforca i la Berguedana de Folklore Total. 

El plat fort del cap de setmana serà la pujada al castell amb torxes i la cercavila que començarà a les 21.30 del vespre. Un cop a dalt al castell, Marc Heras llegirà el pregó de la festa.

De cara a diumenge continuarà la Fira Artesanal als voltants de la plaça, amb mestres artesans i tallers d'oficis, i també es podrà participar en un taller de caracterització de ferides medievals amb Meritxell Virgili. A més, es podrà continuar practicant el tir a l'arc i gaudir de l'exhibició de lluites medievals i, a les 12.30 hores, d'una passejada familiar comentada per un tram del Camí dels Bons Homes. 
 

Més informació de la Festa dels Càtars