Retorn al passat; un viatge en tren des de la Pobla de Lillet a Castellar de n'Hug

El Tren del Ciment esdevé una proposta turística atractiva, que complementa l'oferta senderista i cultural

Redacció
28 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:45h
Tren del Ciment de la Pobla de Lillet
Tren del Ciment de la Pobla de Lillet | FGC
El Tren del Ciment torna a engegar al Berguedà, per unir els municipis de la Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug, amb final al Clot del Moro, com un viatge en el temps que rememora l'antiga línia de trens que unia Guardiola de Berguedà amb l'antiga fàbrica de ciment Asland. Una locomotora amb més de 100 anys d'història, que recorre un trajecte panoràmic de 3,5 quilòmetres en 20 minuts, i que ja ha esdevingut un recurs turístic d'èxit, que complementa l'oferta senderista i cultural. 
 
A la Pobla de Lillet s’inicia el viatge, on es pot visitar l’exposició: “Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat”, per veure els elements més representatius de l’època dels carrilets i dels trens miners i industrials de la vall. La segona parada té lloc a la Pobla Centre, estació on es pot visitar el Pont Vell, l’Església de Santa Maria del Lillet, el Monestir romànic de Santa Maria del Lillet construït al segle IX, el castell de Lillet, la rotonda de Sant Miquel i la Serra de Catllaràs. Tot seguit, els visitants poden baixar als Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí a principis del segle XX. Es tracta d’una obra naturalista, on la vegetació, l’aigua i les pedres són els clars protagonistes. Finalment, l’última parada del tren és el Museu de Ciment, que antigament era la fàbrica de ciment Asland situada al paratge del Clot del Moro, en el municipi del Castellar de n’Hug.
 
Un estiu carregat d’esdeveniments

Aquesta temporada d’estiu, el Tren del Ciment conduirà els viatgers fins a totes les activitats que es duran a terme als voltats de les estacions per on passa.  Enguany, la Pobla de Lillet presenta una agenda carregada de propostes per a tots els públics, entre les quals el Trail Catllaràs, dissabte 29 de juliol del 2017; el XXVII Obert Internacional d’Escacs, de l’1 al 9 d’agost; l’Espectacle de Titelles, dissabte 5 d’agost a l’estació del Tren del Ciment i les Passejades Musicals als Jardins Artigas, diumenge 13 i dilluns 14 d’agost.