La música clàssica torna a omplir Guardiola en la 53a edició de les Nits Musicals

El concert serà aquest divendres al Monestir de Sant Llorenç a les 22.00 hores

Redacció
27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:09h
Imatge de la 53a edició de les Nits Musicals.
Imatge de la 53a edició de les Nits Musicals.
Les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà tornen a partir d'aquest divendres 28 de juliol, amb una nova edició que ja en fa 53 i les ganes de continuar generant cultura musical en aquest municipi de l'Alt Berguedà. Un esdeveniment que, com és habitual, comença amb una proposta coorganitzada amb el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP), però que continua sota el paraigües de l'entitat organitzadora, amb dos concerts més.

Els tenors John Potter i Ariel Abramovich seran els encarregats d'obrir el cicle a les 22.00 hores al Monestir de Sant Llorenç que recuperarà i combinarà instruments antics amb cançons angleses antigues de l'edat mitjana. "Estem molt contents d'organitzar el concert amb el FeMAP perquè és una plataforma perquè els municipis del Pirineu ens unim amb un interès comú", ha considerat el president de les Nits Musicals i alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara. 

En aquest cas, ha dit, el treball conjunt permet "portar figures de primer nivell a un preu assequible", com són els dos artistes que interpretaran aquest divendres i que venen d'Anglaterra. 

El 4 d'agost a les 22.00 hores, per altra banda, Sant Llorenç acollirà el quartet vocal Kosmos, un grup format per professionals residents a Catalunya, que creen una sonoritat versàtil i flexible per donar vida a un repertori de música catalana, anglesa i escandinava. Un quartet, han explicat, que cuida la posada en escena dels concerts, buscant sorprendre el públic i aprofitar al màxim els recursos acústics que, com en el cas del monestir, donen joc. 

I finalment, les Nits Musicals tancaran l'11 d'agost a la mateixa hora, amb un concert d'Arts Symphony Ensemble, un grup constituït per músics professionals d'alt nivell interpretatiu de la Simfònica del Vallès, que oferiran un concert de música clàssica ple d'emocions i naturalitat. "Són alguns dels millors músics de Catalunya", ha destacat Lara, que formen part d'un projecte en evolució i expansió, que compta amb la presència de directors, artistes, concertistes i cantants d'òpera. 

En cadascun dels concerts, ha explicat el president de Nits Musicals, s'esperen unes 150 persones, un nombre molt adequat, tenint en compte l'espai i la filosofia del petit festival. A banda, però, Lara també ha precisat que de la mà de Civitas Cultura s'estan organitzant altres activitats durant tots els caps de setmana d'estiu, que integren concerts, teatre i sortides. "Tot això dóna la sensació que pot esponjar l'assistència als concerts", ha dit, tot i que les sensacions són "bones", i Nits Musicals ja té un centenar de socis que gairebé segur que hi assistiran. 
 

Més informació sobre les Nits Musicals

Arxivat a