L'Ultra Pirineu més internacional s'escalfa amb Kilian Jornet d'estrella

Del 22 al 24 de setembre s'esperen a Bagà corredors de més de 50 nacionalitats | La Salomon Ultra Pirineu fa 110 km i un desnivell positiu de 6.800 m que transcorren pel marc incomparable del Parc Natural del Cadí Moixeró

Redacció
24 de juliol del 2017
Actualitzat el 25 de juliol a les 14:29h

A l'Ultra Pirineu d'enguany hi haurà corredors de més de 50 nacionalitats. Foto: Edu Ferrer / @UltraPirineu


Just d'aquí a dos mesos s'iniciarà una de les proves més emblemàtiques del calendari del trail running mundial, la Salomon Ultra Pirineu, que ja fa temps que ha engegar tota la maquinària. Aquesta novena edició serà probablement la més internacional i corredors vinguts d’arreu del món es trobaran en una de les tres curses que discorreran pel Parc Natural del Cadí Moixeró, amb Kilian Jornet com a estrella indiscutible.

L’Ultra Pirineu 2017 promet més que mai, i no només pel gran nombre d’atletes d’elit que ja han confirmat la seva assistència, sinó per la diversitat i la gran varietat de nacionalitats que hi haurà en les tres curses. Actualment ja s’hi apleguen més de 50 nacionalitats entre tots els corredors i corredores que rebrà el Pirineu el cap de setmana del 22 al 24 de setembre.

La novena edició de l’Ultra Pirineu sumarà més de 10 noves nacionalitats entre els seus participants. Gairebé tots els indrets del món hi tindran representació i destaquen països com Guatemala, Indià, Angola, Filipines, Letònia o Uruguai.  La consolidació de l’Ultra Pirineu arreu del món és latent i fa que cada any més corredors apuntin la cita al seu calendari de carreres per no faltar-hi. Entre dels corredors més nombrosos s’hi mantenen els catalans i els espanyols, seguits dels francesos, els portuguesos, els britànics, els polonesos i els sud-americans.

L’elit del trail continua sumant a l’Ultra Pirineu

La llista de corredors internacionals confirmats a la cita continua augmentant. Si Kilian Jornet ja havia confirmat la seva presència, altres noms destacats s’afegeixen a la llista. De fet, a la sortida de la Salomon Ultra Pirineu la batalla estarà servida entre joves promeses com Pau Capell o Cristofer Clemente amb vells coneguts del recorregut com Miguel Heras o Jessed Hernández. En el planter femení destaca la tornada de la quatre vegades guanyadora de la prova, Núria Picas, que s’enfrontarà amb la vigent campiona Gemma Arenas i amb la nepalí Mira Rai, segona el 2015.

La Marató Pirineu presenta enguany un planter excepcional. En categoria femenina s’espera un enfrontament molt emocionant entre grans figures com són la neozelandesa Anna Frost (doble vencedora de la Hardrock), la francesa Caroline Chaverot (guanyadora de UTMB 2016), la suïssa Andrea Huser (guanyadora el 2016 de la Diagonale des Fous), l’americana Stevie Kremer (que es va endur les Skyrunner World Series de 2014) o Oihana Kortazar, vigent recordwoman de la Marató Pirineu. En categoria masculina, tampoc no hi faltaran rivals, entre el vigent campió Ismail Razga que s’enfrontarà a corredors com el britànic Tom Owens, Marc Lauenstein (3r a Zegama 2017), Tòfol Castanyer (2n UTMB) o Pablo Vilallobos (2n a la Marató Pirineu el 2016).
 

L'Ultra Pirineu, amb sortida i arribada a Bagà, és una de les curses de muntanya més dures. Foto: Gemma Pla / @UltraPirineu



Dorsals disponibles per a la Nit Pirineu i la PIrineu XS

La Nit Pirineu, la prova més explosiva de l’Ultra Pirineu —una cursa vertical nocturna de 860 m de desnivell positiu que recorre 5 km de distància entre l’estació d’esquí de la Molina (zona telecabina) i el refugi del Niu de l’Àliga (2520 m)—, serà l’encarregada d’inaugurar el cap de setmana del trail el divendres 22 de setembre. L’edició passada ja va estar molt marcada pel gran nivell dels seus participants i aquest any tornen alguns dels millors especialistes del món. Hi destaquen els imparables Laura Orgué i Jan Margarit, guanyador de l’edició passada, i en Marc Pinsach. Els dorsals per la Nit Pirineu encara estan disponibles al web.

També, queden dorsals disponibles per la cursa infantil Pirineus XS, que posarà a prova als més petits de la casa. Aquesta prova està organitzada per l’Escola Trail dels Mountain Runners del Berguedà, els Amics de l’Atletisme de Bagà i la col·laboració de l’Ajuntament de Bagà. Els més petits, també tenen l’oportunitat d’apuntar-se i gaudir del trail als set circuits que s’hi han organitzat per a edats d’entre els 5 i els 18 anys en les carreres Pirineu XS.