Gironella s'uneix a la creació d'Espais de Debat Educatiu per a la comunitat educativa local

El projecte començarà el proper curs escolar

Redacció
23 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:25h
1200_1500812313parc_gironella
1200_1500812313parc_gironella
El proper curs 2017-2018 Gironella se sumarà a la creació d'Espais de Debat Educatiu (EDE), una iniciativa que té per objectiu crear espais relacionals per a la reflexió i el treball pràctic, on la comunitat educativa local tindrà la possibilitat de consensuar criteris d'actuació i millorar la coherència educativa. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i s'implementarà a 13 municipis més.

En el cas de Gironella, la iniciativa es durà a terme a través del desplegament del Projecte Educatiu (PEG), amb la voluntat de crear un espai per treballar conjuntament projectes a nivell de tot el municipi, anant més enllà d’actuacions puntuals fetes fins a dia d’avui. L’alcalde de Gironella i responsable d’Ensenyament, David Font, ha explicat en un comunicat emès pel consistori que en aquest espai de reflexió i treball “l’Ajuntament hi posarà tots els recursos que tingui a l’abast”, i ha remarcat que “l’èxit també dependrà en part de la implicació de la comunitat educativa, els agents socials i totes les persones compromeses amb un projecte educatiu pel municipi”.

El procés d’implementació dels EDE en els municipis es desenvolupa durant tres anys. L'objectiu és que, a partir del tercer any, el projecte funcioni autònomament amb el lideratge i compromís de l'ajuntament, aspecte fonamental per garantir-ne la seva continuïtat i consolidació.

Per la seva banda, la Gerència de Serveis d'Educació de la Diputació ofereix suport tècnic per assessorar i dinamitzar aquests espais durant tres cursos escolars. El primer any la dinamitzadora dóna suport al grup de reflexió i debat mensualment, el segon ho fa bimensualment i el tercer, una vegada al trimestre.

Cada any els participants treballen una temàtica educativa i preparen uns materials didàctics per difondre els resultats entre la ciutadania. Les  temàtiques seleccionades per la majoria de municipis fins ara han estat relacionades amb el foment de l’autonomia entre els infants i joves, l’educació en valors o l’ús del temps de lleure, entre d’altres.
Arxivat a