Martí Lazaro i Maria Lluïsa Ruiz guanyen la marató de la Saldes Xtrail

Esteve Olive i Eli Gordón s'enduen la mitja marató | Un total de 482 atletes van arribar a l'esperada meta, entre els quals 104 a la Kids de 10 km

19 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:25h
Maria Lluïsa Ruiz va guanyar la SaldesXtrail. Aquí la veiem remuntant la Gallina Pelada aquest passat diumenge 16 de juliol. | Josep Maria Montaner.
La marató de la Saldes Xtrail, la prova reina de les tres curses celebrades aquest passat diumenge 16 de juliol al voltant del Pedraforca, de 42 km (2.246 D+), va tenir dos clars guanyadors: Martí Lazaro en homes, que va fer un temps de 4:31:31, i Maria Lluïsa Ruiz en dones, que va arribar a meta en 6:42:11.

Martí Lazaro guanyà en homes la marató de la Saldes Xtrail. Foto: Josep Maria Montaner.

Aquesta marató compta per a la Marathon XTrail Cup. Cal fer notar que a més de Ruiz, només va participar una altra dona en aquesta prova, Alícia Garrido, que va fer un temps de 6:54:47. En aquesta cursa hi van participar fins a 82 corredors.

Esteve Olivé guanyà la mitja marató. Foto: Josep Maria Montaner.

Quant a la mitja marató, la Trail, que puntua per a la XTrail Cup, de 21 km (1.550 D+), s'hi van imposar Esteve Olivé en homes amb un crono de 2:33:17, i Eli Gordón en dones, que va fer un temps de 2:57:21. La mitja marató va comptar amb 296 atletes. Segon i tercer en homes van ser Franc Espuña (2:37:52) i Toni Bedia (2:38:37), i, en dones, respectivament, Queralt Riba (3:01:31) i Vanesa Chirveches (3:06:42).

Eli Gordón s'endugué en dones la Trail de Saldes. Foto: Josep Maria Montaner.

La prova dels més menuts (de 3 a 12 anys), la Kids, de 10 km (674 D+), la van guanyar, en nois, Marc Vizacaino (1:00:38), seguit de Marc Villar (1:08:05) i, just al darrere, Jordi Clot (1:08:28), i en noies, Carla Esclusa (1:18:01), amb Maria Hernández segona (1:26:40) i Neus Guinovart trepitjant-li els talons (1:27:50). En la Kids hi van participar 104 nois i noies.