La Caixa aporta 30.000 euros a Cal Vidal per fer accessible la primera planta del museu

Amb l'ajuda s'instal·larà un ascensor i es guanyarà espai expositiu

Redacció
18 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:33h
Signatura del conveni entre la Fundació Vidal i la Caixa
Signatura del conveni entre la Fundació Vidal i la Caixa | La Caixa
L’Obra Social “la Caixa” ha signat un conveni amb la Fundació Vidal per tal de fer efectiva una aportació de 30.000 euros que ajudi a fer accessible, amb un ascensor, la primera planta del Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig, el segon museu industrial més visitat del Berguedà, amb més de 15.000 visitants l’any. 

El Museu Vidal explica com eren la vida i el treball en una colònia tèxtil als inicis del segle XX. Una passejada per la colònia Vidal serveix per mostrar, a través d’espais com l’escola, la fàbrica o els habitatges, la realitat d’un moment històric de cabdal importància per la història contemporània de Catalunya i la seva industrialització. Amb aquesta aportació, la Fundació Vidal podrá adequar la primera planta, per fer-la accesible a col•lectius amb dificultats, com grups de la tercera edat i alumnes amb mobilitat reduïda que visiten la instal•lació amb la seva escola. Així mateix, permetrà guanyar espai expositiu, amb una terrassa coberta.

L’ascensor, partint de la premissa de modificar al mínim els elements arquitectònics, es col•locarà a la part exterior, connectant la galeria existent a la planta baixa amb la terrassa coberta de la primera planta que dóna accés a la sala d’exposició permanent. Aquest espai és el que es vol tancar per tal de guanyar-lo com a part de les zones expositives.
Arxivat a