L’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores acaba amb un enfocament pràctic

El curs ha permès donar forma als projectes de joves emprenedors i crear sinergies, sota l'organització de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà

per Redacció, 18 de juliol de 2017 a les 13:55 |
Participants a l'Escola d'Emprenedors. | ADBerguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores ha finalitzat amb èxit la seva IX edició, aportant tota una sèrie de coneixements als seus alumnes, per tal de fomentar l’esperit emprenedor i orientar les persones que vulguin engegar un projecte personal o de negoci. Aquesta, organitzada per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, s’ha realitzat durant la primera quinzena d’agost i ha finalitzat amb un enfocament totalment pràctic, ha precisat l’ADBerguedà. 

En aquest punt, han indicat, s’han introduït els alumnes en la creativitat, la construcció dels fonaments d’un negoci, les habilitats necessàries per a emprendre, la identificació de recursos, els tràmits fiscals i administratius, l’elaboració d’un pla d’empresa i l’inici de l’activitat. Sobre aquesta, els alumnes han pogut elaborar i consolidar la seva idea de negoci, permeten-los veure les debilitats i els punts de diferenciació del seu model, abans de la seva posada en pràctica o en les fases inicials de l’activitat. De la mateixa manera, s’han pogut generar sinergies entre els assistents. 


Durant els dies en què ha durat, les sessions han anat a càrrec de professorat de UPC de Manresa i altres professionals experts en diferents sectors. Incloent, d’aquesta manera, un conjunt heterogeni de docents, entre els quals empresaris, pedagogs, gestors administratius o consultors en màrketing, entre d’altres. 

Durant l’últim dia de l’escola es va fer un “Training Day Experience” al Monestir de Sant Llorenç, a càrrec de Moiacció. Durant aquest, diferents emprenedors i professionals van compartir les seves experiències, tot explicant els valors que cadascun d’ells representaven, com ara la resiliència, l’empatia, la passió, l’ambició i el coratge. Finalment, es va fer una breu presentació de tots els projectes emprenedors, entre els quals es trobaven des de ioga, teràpies naturals, coach, disseny, aplicacions mòbils o impressió de samarretes.  

 

Una de les sessions de l'Escola d'Emprendors. Foto: ADBerguedà

 

Participació