Maria Beringues, segona a la mitja marató de la Trail Vielha-Molières 3010

Nil Bacardit i Sofia Garcia guanyen la marató

Redacció
17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:12h
Maria Beringues (arxiu)
Maria Beringues (arxiu) | Maria Beringues


El català Nil Bacardit amb un temps de 6 hores i 25 minuts s'ha proclamat guanyador de la Marató de Molières celebrada aquest cap de setmana. En segona posició hi ha entrat el també català Josep Cuadrat i en tercera posició el basc Asier Alonso.

Gairebé quatre-cents corredors han sortit per enfrontar-se a aquesta marató de 40 km i 4.000 m d +, amb l'ascens al Tuc de Molières com a plat estrella. Com demostra el temps invertit pel primer corredor, 6 hores, es tracta probablement d'una de les carreres més dures del Pirineu.

En fèmines, ha entrat en primera posició la corredora de la Vall Fosca Marta Riba amb un temps de 7:36:01, seguida de Sofia Garcia a 28 minuts i en tercera posició Núria Ferrer a 42 minuts de la guanyadora.

Tots els corredors han destacat la bellesa i la duresa del recorregut.

A la Mitja Marató, amb 300 participants, els corredors l'equip Dynafit, l'espanyol Antonio Alcalde i el català Marc Pinsach, han mantingut un duel des de la sortida per cobrir els 21 km i 1.600 m de desnivell positiu en poc més de 2 hores, tot alternant les posicions al capdavant. El més ràpid, amb un temps de 2:06:43 h estat Antonio Alcalde. Pinsach ha entrat 24 segons després. El tercer en la línia de meta ha estat l'esquiador olímpic Imanol Rojo, que ha pres part en la prova com a preparació per a la temporada d'hivern.

En noies la victòria ha estat per a Gemma Arenas, de l'equip Dynafit-CD Trijote, que ha aturat el crono en 2:48:45 h. El podi el l'han completat l'avianesa Maria Beringues, Dynafit, segona, i l'aranesa Marta Cester, The Secret Spot, tercera.



En aquest vídeo de Xavier Pocino, un dels organitzadors de la cursa, es pot veure com arriba a la meta l'últim participant, Eric Salva, després de 14 hores i 29 minuts. Igualment, va rebre l'escalf i l'afecte de les més de 200 persones que eren al lloc, inclosos els primers calssificats de la marató. El darrer a arribar reps el mateix ànim que el primer. L'esport ha de ser així.