Puig-reig aposta per trencar amb l'elitisme de l'òpera i acostar-la a la ciutadania

El municipi se suma a la iniciativa del Liceu a la Fresca, tant al poble com a la colònia de l'Ametlla de Merola

17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:50h
El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, a la roda de premsa de presentació del Liceu a la Fresca.
El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, a la roda de premsa de presentació del Liceu a la Fresca. | Aida Morales
Puig-reig tornarà a acostar l'òpera a la ciutadania, com un dels 149 municipis de tot Catalunya que s'han sumat a la tercera edició del Liceu a la Fresca. En aquesta es projectarà Il trovatore de Verdi, una obra "trepidant", segons ha explicat el regidor de Cultura del poble, Jesús Subirats, molt apta per a tots els públics i on "passarà de tot". 

Com en les anteriors edicions, l'òpera es retransmetrà en directe i de forma gratuïta a diferents espais públics a l'aire lliure. A més, enguany la iniciativa s'expandirà fora de Catalunya per primera vegada. En el cas de Puig-reig, es podrà veure a les 22.00 hores a la plaça Mestre Badia i al Teatre de l'Ametlla de Merola. En cas de pluja, la retransmissió al carrer del primer emplaçament passarà a la sala de la plaça Nova. 

"Esperem que sigui un èxit", ha declarat Subirats, de la mateixa manera que ja ho va ser l'any passat, quan en van gaudir unes 150 persones. I és que, tal com ha dit, amb aquesta iniciativa es vol continuar trencant amb "l'elitisme" que sembla que rodeja l'òpera, per tal d'acostar-la a la ciutadania d'una manera diferent. 

En aquest cas, es tracta d'una nova producció d'Il trovatore de Verdi, amb el director d'escena Joan Anton Rechi al capdavant. És un projecte en el qual Francisco de Goya, encarnat per Carles Canut, hi pren molt de protagonisme, ja que esdevé un espectador d'excepció de la història, sent fins i tot un personatge més, un narrador o un trobador que amb els seus pinzells va desgranant la trama.

El repartiment de la coproducció compta amb el baríton George Petean com a Comte de Luna, la soprano Tamara Wilson com a Leonora o el tenor Piero Pretti com a Manrico, tots ells sota la batuta del mestre Daniele Callegari.

Totes les funcions de l'òpera a partir del 17 de juliol seran dedicades a Joaquim Molins, expresident del Gran Teatre del Liceu, que va morir recentment.
Arxivat a