Dues de les millors corals del món cantaran al Festival Internacional de Cant Coral de Puig-reig

El festival canvia el format, s'avança dos mesos i es realitzarà entre setmana | Maria Rosa Riera, presidenta de la Polifònica de Puig-reig, espera unes 300 persones als concerts

17 de juliol del 2017
Actualitzat a les 21:27h
El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, i la presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera
El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirats, i la presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera | Aida Morales
El Festival Internacional de Cant Coral de la Catalunya Centre que fa 38 anys que se celebra a Puig-reig tindrà, enguany, una de les seves edicions més particulars. En aquesta, segons han anunciat en una roda de premsa aquest dilluns, el festival canviarà lleugerament el format, avançant-se dos mesos i realitzant les actuacions durant els dies d'entre setmana. 

D'aquesta manera, el simposi començarà el dia 24 i finalitzarà el 27 de juliol, coincidint, en part, amb el World Symposium Choral, el congrés de cant coral més important del món que es realitza cada tres anys, i que enguany tindrà lloc a Barcelona. D'aquesta manera, el festival de la Catalunya Centre ha aprofitat i, fent lligar les dates, arrossegarà dos dels millors cors del món a Puig-reig, per fer un tast d'altíssima qualitat, a l'abast de tothom. 

Així mateix, ha explicat la presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera, també servirà de "baròmetre" per quantificar l'èxit d'un canvi de dates, una modificació que va millor a les agrupacions musicals, i que també pot ser beneficiós per tornar a augmentar el nombre de públic en aquest esdeveniment. Enguany, ha dit, s'esperen unes 300 persones a cadascun dels quatre concerts programats, tot i que també dependrà de la predisposició de la gent, ja que es faran entre setmana. 

"Esperem que la gent que estima el cant coral i la música en general valorin la qualitat dels concerts", ha declarat Riera. Aquests començaran dilluns 24 a les 21.30 a la plaça Nova del poble, amb una audició de sardanes amb la Cobla Amsterdam. De fet, ha dit, serà un concert peculiar, ja que es tracta d'una formació forana que, de manera particular, s'ha interessat per la cultura i la música catalana: "Això és d'agrair". 
 

Roda de premsa per presentar el Festival Internacional de Cant Coral de la Catalunya Centre Foto: Aida Morales


El dia següent a la mateixa hora i al pavelló d'Esports se celebrarà el concert d'Asan City Choir, procedents de Korea, el cor que obrirà, també, el festival de Barcelona i que donarà un alt nivell al simposi de Puig-reig. Dimecres al mateix lloc hi haurà el conjunt instrumental i de cant La Melanzana Ensemble, format per un conjunt de joves músics catalans que, actualment, es troben tocant per Europa, i que oferiran un concert de música barroca, tot i que també de proximitat, amb cançons tradicionals catalanes. Finalment, dijous 27 a les 21.30 hores i al pavelló d'esports tocarà el Westminster Choir, dels Estats Units, un cor també participant al festival de Barcelona, que destaca per la seva precisió, equilibri i força. 

Valor dels 38 anys de cant coral

Segons el regidor de Cultura, que el festival hagi pogut arribar als 38 anys consecutius és una "sort" que demostra el bon estat de forma de l'esdeveniment, així com també el valor de la música a la comarca. 

Amb aquest nou format, doncs, espera que el festival pugui continua creixent, i ha convidat tothom a treure-hi al cap, ja sigui de Puig-reig, el Berguedà o la Catalunya Central, ja que el nivell serà alt, destacant-se per la "qualitat" de dues formacions que, si no s'haguessin pogut lligar amb la coincidència del festival de Barcelona, "no haguessin pogut venir mai".

 
Arxivat a