​Rescaten un parapentista a Castellar del Riu i un excursionista ferit a Saldes aquest diumenge

Aquest cap de setmana s'han realitzat 12 rescats de muntanya, sis dels quals aquest diumenge

Redacció
16 de juliol del 2017
Actualitzat a les 21:04h

Un dels sis rescats d'aquest diumenge. Foto: Bombers


Els Bombers de la Generalitat han tancat el cap de setmana amb una dotzena de rescats al medi natural. A les sis intervencions d’aquest dissabte, localitzades a les demarcacions de Lleida i Girona, amb un parapentista francès ferit greu per un accident a Amer (Selva), s’hi han sumat unes altres sis aquest diumenge. Ha destacat el trasllat, amb helicòpter medicalitzat, a l’Hospital de la Vall d’Hebron d’un escalador en estat crític. L’home de 40 anys ha patit un accident a la zona d’escalada coneguda com a Totxo de Frankestein a Cornudella de Montsant (Priorat).

Ha estat el primer servei dels Bombers, a les 11.06 d’aquest diumenge. A les 13.18 ha arribat el següent, un parapentista, de 37 anys i veí de Terrassa, a Castellar del Riu (Berguedà) ha caigut a la zona dels Rasos de Peguera. Un helicòpter se l’ha dut a l’hospital de Manresa amb pronòstic de caràcter greu. Minuts més tard, han rescatat una persona a la zona d’escalada del Castellot, a Beuda (Garrotxa). Tenia una fractura oberta de tíbia i per això se l’ha portat a l’hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona.

A les 14.45 hores, han rebut l’avís de la caiguda d’un banyista a la zona coneguda com toll de l’Olla, a Farena (Alt Camp). Una àrea que té un difícil accés i s’ha atès a la víctima, una dona de 39 anys, amb possible fractura de turmell. L’han traslladat a l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

Els dos últims rescats,s'han produït en un marge de 20 minuts. El primer, a les 16.12 hores, han ajudat a tres escaladors que havien tingut problemes amb les cordes a l’hora de fer el descens, a la ruta Anglada-Sardà a la Roca de l’Ordiguer, a Montellà i Martinet (Cerdanya). Un cop recollits, han pogut marxat pel seu propi preu sans i estalvis. Per últim, a les 16.32 hores a Saldes (Berguedà), una excursionista de 65 anys s’ha fracturat un braç al caure. Cal recordar, que a més, un participant a la Caminada de Gósol, també al Berguedà, ha mort a causa d'una aturada cardiorespiratòria.