Castellar del Riu cedirà l'organització de l'aplec del Pi a l'ANC i Òmnium

L'Ajuntament considera que donar les regnes de la festa a les entitats sobiranistes podria ajudar a revifar-la

16 de juliol del 2017
Actualitzat a les 21:09h
El president de l'ANC, Jordi Sánchez, a l'aplec del Pi de les Tres Branques.
El president de l'ANC, Jordi Sánchez, a l'aplec del Pi de les Tres Branques. | Aida Morales
L'Ajuntament de Castellar del Riu anirà cedint, progressivament, l'organització de l'aplec del Pi de les Tres Branques a les entitat sobiranistes. Així ho ha explicat a NacióBerguedà el seu alcalde, Adrià Solé, que ha indicat que, de cara a propers anys, l'objectiu és que el consistori només hagi d'aportar temes logístics, i que tot allò referent als aspecte polítics es gestioni des de l'ANC i Òmnium Cultural. 

D'aquesta manera, el consistori veu una possible via per tornar a recuperar i atraure més gent al Pi de les Tres Branques, tot i que, segons ha precisat l'alcalde, en els propers anys també caldrà tenir en compte la situació política del país, sobretot després del referèndum. En qualsevol cas, però, l'aplec recorda la unitat dels Països Catalans i, respecte del país complet, encara queda feina per fer. 

Durant els últims anys, ha recordat l'alcalde, sembla que l'aplec ha arribat al topall de les 500 persones, sense que s'aconsegueixi augmentar la participació. Una de les principals mancances, segons Solé, és la implicació de la gent de Berga i comarca, ja que n'hi ha molt poca, en comparació amb la participació de persones de fora. Donant les regnes del conjunt de l'acte a les entitats sobiranistes, doncs, s'espera poder realitzar una nova crida que ajudi a revifar la festivitat. Per la seva part, l'Ajuntament seguirà fent-se càrrec de les infraestrucutres, les ambulàncies, els espais de parades, el bar o el servei d'autobús.