El Patronat valora la Patum del 2017, l'escurçament dels Passacarrers i anuncia que han sobrat fuets

Algunes comparses indiquen que la Passada de dissabte va ser massa ràpida | La Patum Infantil fa una valoració positiva de la festa, malgrat la normativa del foc | L'Ajuntament de Berga anuncia que està treballant la nova licitació per l'empresa de seguretat

15 de juliol del 2017
Actualitzat el 16 de juliol a les 15:29h
Salt de Plens de la Patum.
Salt de Plens de la Patum. | NacióBerguedà
El Patronat de la Patum que s'ha fet aquest passat divendres ha fet una valoració general de la festa d'aquest any, posant sobre la taula tota una sèrie de consideracions, així com analitzant alguns dels canvis que enguany s'havien portat a terme. Principalment, tal com ja ha informat NacióBerguedà, s'ha acordat la creació de la figura de secretària, tot i que també s'ha valorat l'escurçament dels Passacarrers, i s'ha analitzat, entre d'altres, els incidents ocorreguts amb la seguretat. 

Segons han informat a través de l'acta, les comparses han començat manifestant la necessitat de reorganitzar els espais de l'Ajuntament de Berga on es vesteixen, per tal de millorar el funcionament d'aquest pas previ a sortir a plaça. A més, aquestes han fet un llistat de material que manca, amb l'objectiu de tenir-lo de cara a la Patum del 2018. 

Sobre el ritme de les Passades, s'ha valorat "positivament" l'hora de finalització de la de dimecres al migdia, que va ser a quarts de tres, aproximadament. També pel que fa al vespre, que va reduir el temps d'espera entre els salts i això va suposar una agilització general del recorregut. Pel que fa a la de dissabte, algunes comparses van comentar que va ser "massa ràpida", i s'ha tornat a demanar el replantejament del recorregut. Sobre la Passada dels Administradors de diumenge al matí, s'ha plantejat la seva recuperació, així com la possibilitat de passar, sempre que es pugui, pel carrer major. 

Patum Completa

Per altra banda, els membres del Patronat també han parlat de la Patum Completa dels dos dies, tot indicant que potser caldria escurçar el temps d'espera entre els salts de les comparses, sobretot pel que fa als salts de Plens. A més, també s'ha posat de manifest la necessitat de millorar el sistema d'emmagatzematge i repartiment de granotes o vestits de Plens. 

Precisament, sobre aquesta comparsa, el Patronat ha anunciat que enguany hi ha hagut un romanent superior de fuets de la Patum que en altres edicions de la festa. Aquests fuets sobrants, han indicat, passaran a ser gestionats per la pròpia pirotècnia, ja que aquest servei està inclòs en el cost anual de la contractació. 

Seguretat i Patum Infantil 

Els problemes amb la seguretat privada durant la Patum també han estat un tema a tractar durant la reunió del Patronat. Prèviament, han indicat des del consistori, s'havia plantejat fer una reunió prèvia a la Patum per explicar com seria el dispositiu, però per falta de temps no es va poder realitzar, malgrat que es preveu fer durant la propera edició de la festa. Sobre el fet que l'empresa incomplís el contracte, han informat que ja s'està treballant per una nova licitació. 

La Patum Infantil, per la seva part, també ha volgut fer una valoració de la festa, considerant els canvis aplicats arran de la normativa del foc. En general, han afirmat, la Patum ha tingut un desenvolupament positiu, amb comparses més actives arran de l'augment de l'edat dels nens i nenes, tot i que la voluntat és tornar a la situació del 2016, motiu pel qual des de l'Ajuntament s'intentarà revisar la normativa i es demanarà la seva adaptació en el cas de Berga. 

Per altra banda, des del Patronat també s'han considerat positius els actes paral·lels organitzats, com ara l'espectacle infantil i el ball del vespre, així com els concerts realitzats al barri vell o el concert de dissabte a l'ambulatori. 
Arxivat a