La berguedana Clàudia Sabata, tercera a la Vertical Cabanera del circuit mundial

L’atleta de RSM Spain Laura Orgué suma aquest dissabte la seva segona victòria de la temporada

Redacció
15 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:09h
Clàudia Sabata, en una imatge d'arxiu.
Clàudia Sabata, en una imatge d'arxiu. | Clàudia Sabata
Després d'estar un temps apartada del calendari internacional, l'atleta de RSM Spain Laura Orgué ha tornat marcant territori i aconseguint una important victòria en la Vertical Cabanera, prova que pertany al Circuit Mundial de Kilòmetre Vertical i que s'ha disputat avui dissabte. Orgué s'ha imposat amb un temps d'1h, 11 minuts i 57 segons per davant de Maria Zorroza, que ha entrat a dos minuts i mig en segon lloc. La tercera plaça ha estat per la berguedana Clàudia Sabata.
 
La Vertical Cabanera celebrava aquest matí la seva vuitena edició convertida en una de les proves més exigents del calendari, i una de les tres úniques cites del Circuit Mundial que supera els 1.000 metres de desnivell (1.463 metres).

Les atletes han recorregut una distància de 5.2 kilòmetres, superant un total de 1.463 metres de desnivell i aconseguit una cota màxima de quasi 3.000 metres, concretament 2.883 metres. “Ha estat una cursa molt xula. Al principi tenia la Maria Zorroza molt enganxada però després he aconseguit agafar distancia. Estic molt contenta perquè amb aquesta segona victòria al circuit mundial aconseguiré posicions per situar-me a dalt a la classificació general. Tornar a participar en una competició internacional m’ha motivat d’una manera especial.”
 
La d'avui ha significat la segona victòria de la temporada en el Circuit Mundial per la Laura Orgué, que a principis de maig ja va inscriure el seu nom en primera posició a la Vertical de Zegama. La setmana vinent l’atleta de RSM Spain competirà a terres italianes, a les Dolomites, divendres disputarà el kilòmetre vertical i dissabte la skyrace.

Vertical Race Cabanera. Podí femení

1. Laura Orguè     1h11:57.060
2. María Zorroza   1h14:29.660
3. Clàudia Sabata 1h17:17.900