Munt d'Arts interpretarà a Berga un viatge a través de 10 musicals històrics

L'agrupació implica una trentena d'actors i actrius, i més d'una dotzena d'ajudants i tècnics

18 de juliol del 2017
Assaig del nou musical de Munt d'Arts.
Assaig del nou musical de Munt d'Arts. | Cedida
El Taller d'Arts Escèniques i Plàstiques Munt d'Arts tornarà als escenaris el proper 22 de juliol amb una proposta arriscada i complexa. Segons ha explicat la seva directora, Montse Tristany, per primera vegada es portarà a terme un musical que n'englobarà deu. Tot un seguit d'obres mestres conegudes arreu del món, que tindran el seu petit moment de glòria al Teatre Municipal de Berga a partir de les 22.00 hores de dissabte, en un projecte gens fàcil, que implicarà un total de 30 actors i actrius, a banda d'una dotzena de tècnics i ajudants. 

El musical, ha relatat a NacióBerguedà Tristany, s'anomenarà "Som n'hi", i seguirà l'eix conductor del somni d'un nen que, a través d'un follet, el fa viure diversos somnis. De fet, ha precisat Tristany, "somiar és una manera de viure", un camí trepidant per la imaginació, on les imatges i la fantasia se succeeixen, i on el nen caminarà a través d'alguns dels musicals més famosos de tots els temps. Entre aquests, doncs, l'agrupació oferirà un tast de "Sister Act", "Cats", "Flor de nit", "Rent", "Cop de Rock", "Mar i Cel", "Fame", "Les Misérables", "Cabaret" i "Aladdin".
 

Assaig del nou musical de Munt d'Arts Foto: Cedida


"Penso que és el musical més complex que farem", ha afirmat la directora de l'agrupació. De fet, ha indicat, hi ha molta música i molt poc text i, sobretot, "és complicadíssim a nivell de vestuari i de canvis d'escena". En aquest punt, ha remarcat, "es pot passar d'una escena a una altra amb només una sola cançó", i cada musical, a més, té la seva ambientació. 

En aquesta posada interpretació, que s'intentarà repetir durant el mes d'octubre, hi participen una trentena d'actors i actrius, amb més de 12 persones que ajudaran a fer els canvis d'escena i vestuari. L'avantatge, però, és que al ser diferents musicals, no hi ha només un protagonista concret, sinó diversos actors amb papers molt importants: "És maco perquè així tothom té el seu paper". 

Fins aquest divendres, però, els actors i actrius no han pogut assajar al teatre on es farà la representació. Això fa que, en sí, aquest musical encara sigui més complicat, ja que requereix de tota una sèrie d'elements tècnics que el dificulten i que s'han de coordinar al mil·límetre. "Portem assajant des del novembre, però dijous era la primera vegada que gairebé hi érem tots", ha explicat Tristany. Segons ha dit, però, tots els membres del grup estan molt motivats, un fet que, com a mínim, garanteix una part de l'èxit.