Les temperatures es moderen al Berguedà després de superar els 35ºC aquest dijous

Els registres més elevats es van captar al Baix Berguedà i a valls enclotades com Guardiola de Berguedà

Redacció
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:04h
Després d'un dijous de temperatures extremes a tot Catalunya i, en especial, a la Catalunya Central, els termòmetres han tornat a baixar aquest divendres, gràcies als núvols baixos que han abraçat bona part del país ja des de primera hora del matí. Això, i el vent que ha acompanyat les primeres hores, ha permès que l'ambient s'hagi moderat, allunyant-se de la forta xafogor que inundava els espais aquest dijous. 

Aquest últim episodi de calor, però, va registrar la temperatura més alta de Catalunya al Segrià, concretament a Alcarràs, on es van captar 38,5ºC. La Catalunya Central, però, no es va quedar enrere, i determinades zones del Berguedà van arribar tranquil·lament a superar els 35ºC. Això va succeir especialment al sud, on l'estació meteorològica de La Quar va arribar a la màxima de 35,2ºC. També a les valls més enclotades, com ara la de Guardiola de Berguedà, on les temperatures extremes són un habitual. Allà el termòmetre va pujar fins els 35,3ºC. 

Punts elevats de la comarca tampoc es van salvar, com ara Castellar de n'Hug, que va registrar una màxima de 32,3ºC, o bé el Santuari de Queralt, que va arribar als 31,8ºC.