El periodista berguedà Carles Solà, nou director del programa de TV3 «30 minuts»

El nou director del programa espera aportar-hi el "coneixement" adquirit a Tot un Món i millorar els continguts i la manera de treballar | Solà assegura que és un "repte" que entoma amb moltes ganes i voluntat d'escoltar i acollir les propostes de tota la redacció

Redacció
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:42h
El periodista berguedà Carles Solà.
El periodista berguedà Carles Solà. | Carles Solà
El periodista berguedà Carles Solà serà el nou director del programa de TV3 30 minuts, segons ha avançat l'ARA i ha confirmat ell mateix a NacióBerguedà, en substitució d'Eduard Sanjuán. D'aquesta manera, Solà entoma les regnes d'un dels programes documentals estrella de la cadena catalana.

Solà, originari de Berga i col·laborador de NacióBerguedà, era el director del programa Tot un Món, un espai on es plasmava i difonia la diversitat cultural i la immigració, i que ja acumulava 13 temporades. Segons ha explicat, que hagin pensat en ell per dirigir 30 minuts va ser una "grata sorpresa", que entoma amb responsabilitat i "ganes d'aportar" tot allò que pugui.

Durant la dècada dels 90, però, Solà ja havia participat en diversos 30 minuts, primer d'àmbit social i més endavant, de caire polític. Tal com ha recordat, va estar al capdavant de Créixer Euskadi, sobre com influïa el conflicte basc en els jove; Café para todos, sobre com s'havia acollit l'estat autonòmic a diferents punts de l'estat espanyol, i Miralls de sobirania.

Ara, un dels seus principals objectius és poder-hi aportar el coneixement adquirit durant aquests últims anys, amb peces d'actualitat, política i societat, però posant, també, molt d'èmfasi en l'àmbit social. "Tot un Món ha estat una experiència de carrer, de buscar testimonis, és incomparable, però són peces que en el plantejament tenen a veure", ha explicat. En aquest punt, però, Solà ha afirmat que també vol anar "en la línia" del que ja s'ha anat fent en el programa dirigit per Sanjuán, tot i que "aportant-hi tot el coneixement i totes les ganes perquè es pugui millorar, tant el programa, com la manera de treballar". 

Un programa de referència

Per a Solà, que també serà el director del 60 minuts, dirigir el 30 minuts serà un "repte important", ja que és un dels programes "de referència de reportatges", ja no a nivell català o espanyol, sinó també "de primera divisió" a Europa. En aquest sentit, doncs, el berguedà intentarà "connectar els programes a nivel territorial", però també a través de les xarxes socials, i dinamitzar el seu consum per altres vies que no siguin només la televisió. 

A més, també ha assegurat que buscarà la "complicitat" de tota la redacció de TV3, fomentant que el 30 minuts s'obri a totes les persones "que tinguin ganes de fer un plantejament informatiu", ha dit. 

30 minuts va començar a emetre el 1984, i des de llavors ha tractat, de manera ininterrompuda, aspectes diversos, habitualment d'actualitat. Bona part dels documentals són de producció pròpia amb l'equip del programa i la col·laboració d'informatius, tot i que també hi ha producció aliena, i amb això es configurarà la nova graella de la propera temprada. 

Nous passos a seguir

Actualment, ha explicat Solà, ja està fent el traspàs amb Sanjuán, que ha començat a desgranar la complexitat del programa. Un pas endavant que l'obliga a deixar enrere, tot i que no abandonat, l'antic programa que el berguedà dirigia. Tot un Món, doncs, queda aturat però encara viu fins, com a mínim, gener del 2018, quan es decidirà el seu nou rumb. 

"Una proposta que havíem presentat era recuperar personatges que havíem fet fa més d'una dècada i veure què havia passat", ha relatat Solà. De moment, aquesta opció queda en l'aire, amb tot un seguit de persones vinculades al programa que, segons ha dit, "són validíssimes per continuar una proposta com aquesta" però, sobretot, amb el convenciment que la direcció de TV3 tindrà el mateix "compromís" que tenia amb aspectes socials com ara la diversitat i la immigració. "Continuarà fent falta que la televisió pública catalana presti atenció aquí", ha afirmat. 
Arxivat a