Jordi Sànchez i Jordi Cuixart representaran el Principat a l'aplec de Pi de les Tres Branques

S'esperen unes 500 persones al Pla de Campllong | L'acte polític al Pi Jove comptarà amb presència del Casal Panxo, Poble Lliure i Endavant

14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:56h
Ofrena floral al Pi de les Tres Branques amb el rei Jaume I
Ofrena floral al Pi de les Tres Branques amb el rei Jaume I | Aida Morales.
La política tornarà o omplir, aquest proper diumenge, l'aplec del Pi de les Tres Branques, amb dos actes polítics de pes, que acompanyaran la diada al Pi Vell, l'arbre emblemàtic descrit per Jacint Verdaguer, però també al Pi Jove, el que es considera el seu hereu, i que l'Esquerra Independentista va agafar com a emblema durant els anys 80. 

Serà en una diada tradicional, sense massa canvis al Pla de Campllong, tal com ja va informar NacióBerguedà aquesta setmana, on s'esperen unes 500 persones vingudes de tots els Països Catalans. Després de l'arribada dels Trabucaires, del Rei Infant Jaume I amb la seva cort, la lectura del poema "Lo Pi de les Tres Branques" de Mossèn Jacint Verdaguer i l'ofrena floral a l'arbre monumental, serà el torn dels polítics. 

La força entorn del referèndum serà un dels missatges clau, tot i que, com és habitual, es tornarà a reivindicar, a través de portaveus de tot el país, la unitat dels Països Catalans. En nom del Principat de Catalunya parlaran el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. No obstant això, també hi haurà parlaments de l'escriptor i periodista Aleix Renyé, en nom de la Catalunya Nord; del president de la Plataforma del Dret a Decidir al País Valencià, Antoni Infanti; de la coordinadora del Casal Jaume I de Fraga, Marta Canales, com a portaveu de la Franja de Ponent, i de la membre de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, Antònia Font, en nom de les illes. 

A més, una vegada finalitzi l'acte polític al Pi Vell, l'Esquerra Independentista agafarà el timó del dia, amb parlaments, també, de membres del Casal Panxo, de Poble Lliure i d'Endavant. 
Arxivat a