Els refugiats acollits a Berga es reparteixen per Catalunya i se n'esperen de nous

El Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Berga van realitzar una trobada de persones refugiades i voluntariat aquest dimecres

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:13h
Acte de celebració amb voluntaris i refugiats a Berga.
Acte de celebració amb voluntaris i refugiats a Berga. | CCBerguedà
Els refugiats que van arribar fa sis mesos a Berga es començaran a repartir per diversos punts de Catalunya, després que hagin passat sis mesos des que van arribar. Aquest era el programa d'acollida de la Creu Roja al Centre de Protecció Internacional situat l'Alberg de Berga, que tornarà a començar, en breu, amb noves persones refugiades acabades d'arribar. 

Segons ha informat el Consell Comarcal del Berguedà, el passat dimecres 12 de juliol es va realitzar un acte, conjuntament amb l'Ajuntament de Berga, per tal d'agrair l'esforç del voluntariat que, durant aquests primers sis mesos, ha acollit les persones refugiades a la ciutat. Aquest es va celebrar a l'Hotel d'Entitats de Berga, i va comptar amb la presència, també, de les persones que durant aquests sis mesos han residit a l'alberg. Ara, han indicat, tots ells continuen el seu procés d'acomodació en un habitatge, tal com preveu el programa estatal. 

En aquest sentit, han anunciat, l'ens comarcal ha iniciat una sèrie de rondes de contactes amb els ajuntaments de la comarca amb voluntat acollidora, per tal d'activar la cerca d'habitatges.