Joan Roma demana que la Diputació ofereixi llibres en diferents idiomes als refugiats

L'alcalde de Borredà i voluntari de la Creu Roja considera que és una "necessitat" i un servei important per a les persones refugiades

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:19h

Un grup de refugiats fent classes de castellà a l'alberg de Berga Foto: Aida Morales


L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha adreçat una petició al vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, perquè aquest ens supracomarcal destini una petita partida a comprar llibres en diferents idiomes pel fons de la Biblioteca de Berga, integrada dins de la xarxa de biblioteques de la Diputació, com a servei als refugiats. 

Roma ha demanat l’adquisició de tota una sèrie de llibres en àrab, anglès, francès, tigrinya, lingala, kikongo, ucranià, rus, urdú, mandingala i malinke, per tal de fomentar la lectura i donar un servei cultural a aquestes persones. Una idea, ha dit, ben vista des de la Creu Roja del Berguedà, on és voluntari i professor de castellà als refugiats de l’Alberg de Berga. 

En aquests moments, ha dit, hi ha una cinquantena de refugiats a Berga que, d’aquí a poc, es repartiran per diversos punts de la demarcació de Barcelona. Per altra banda, altres arribaran de nou a Berga, on iniciaran el procés d’acollida. “La Diputació sempre ha estat sensible a les necessitats que li arriben i especialment predisposada a innovar els seus objectius”, ha recordat l’alcalde de Borredà. Per això, ha manifestat, espera que aquest ens pugui respondre a aquesta necessitat de les persones refugiades que, ja sigui a Berga o en altres biblioteques, segurament també es farà visible. 
Arxivat a