Puig-reig i Casserres acolliran dos concerts del festival més important del món de cant coral

El festival portarà un total de nou actuacions a la Catalunya Central, també a Igualada, Castellbell i el Vilar, Manresa i Montserrat

Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 10:52h
La corena Ansan City Choir actuarà a Puig-reig
La corena Ansan City Choir actuarà a Puig-reig | Promocional
Els vint-i-quatre cors més importants del món seran del 22 al 29 de juliol a Catalunya per participar a l'11è Simposi Mundial de Música Coral. És la primera vegada que se celebra a Catalunya i a l'estat espanyol un esdeveniment d'aquestes característiques, que reunirà unes 2.000 persones arribades dels cinc continents.

El Simposi se celebrarà a Barcelona tot i que portarà concerts a arreu de Catalunya. A la Catalunya Central hi haurà nou actuacions, que seran de molt alt nivell, que esdevindran un aparador del cant coral més actual i de les noves tendències. Al Berguedà, els concerts seran el dimarts 25 a Puig-reig amb la Ansan City Choir de Corea; el dijous 27, també a Puig-reig, amb la Westminster Choir americana i el divendres 28 a Casserres amb el Grupo Vocal Aequalis d'Argentina.

La resta de concerts seran el dimarts 25 a Igualada (Jyväskylä Female Choir – Finlàndia) i Castellbell i el Vilar (Raffles Singers – Singapur); el dijous 27 a Castellbell i el Vilar (Vocal Art Ensemble – Suècia); el divendres 28 a Castellbell i el Vilar (The University of Pretoria Camerata (Sud - Àfrica) – Sud Àfrica), i el dissabte 29 a Manresa (VESNA Children's Choir – Rússia) i al Monestir de Montserrat (Westminster Choir – Estats Units).

Els millors cors del món

L'11è Simposi Mundial de Música Coral comptarà amb l'actuació dels 24 millors cors del moment a nivell internacional. Són formacions de diferents estils musicals, que engloben des de la música clàssica i tradicional fins al pop, el jazz, la música contemporània i també la interpretació musical performativa. Serà, per tant, un aparador de les tendències més actuals del cant coral.

En paral·lel, directors, compositors i amants del cant coral tindran l'opció d'ampliar coneixements amb les conferències i classes magistrals que s'han programat amb els millors directors a nivell internacional i que són la part acadèmica del Simposi. Als últimes dies, s'ha confirmat la presència al Simposi d'Eric Whitacre, prestigiós compositor i director dels Estats Units.

Barcelona va ser escollida capital mundial del cant coral del 2017 en el decurs del darrer Simposi que es va celebrar a Seül, a Corea, fa tres anys. L'organització del festival, que porta per lema Els colors de la pau, és a càrrec de l'International Federation for Choral Music (IFMC) conjuntament amb la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC).

Les entrades es poden adquirir a través de la pàgina web del festival. Es destinarà 1 euro de cada entrada venuda a Arrels Fundació, entitat que treballa perquè no hi hagi cap persona que dormi al carrer.

La presentació del Simposi tindrà lloc el divendres 14 de juliol a la 1 del migdia a l'Auditori de Barcelona.

Detall de les actuacions al Berguedà

Ansan City Choir (República de Corea) a Puig-reig

El pavelló d'esports de Puig-reig acollirà, el dimarts 25 de juliol a 2/4 de 10 del vespre, l'actuació de la formació coreana Ansan City Choir.

Fundat l'any 1995, és un cor professional de la República de Corea que, per la seva qualitat musical, acostuma a representar el seu país en actes i esdeveniments internacionals. El cor treballa tot tipus de repertoris i estils: des de la música del renaixement fins a la contemporània dels nostres dies.

Sota la direcció del Dr. Shin-Hwa Park, el cor manté la seva reputació gràcies a la seva professionalitat, a la temporada anual de concerts que ofereixen (més de 52), realitzant nombroses aparicions públiques i participant al Korea Choral Festival d'entre altres concursos i festivals.

El cor mostra un especial interès per conèixer l'escena coral internacional i per donar-se a conèixer. L'any 2002 van ser seleccionats per la IFCM per participar al 6è World Choral Symposium de Minneapolis. Arran d'això, van rebre la invitació per participar al Missoula's 2006 International Choral Festival. El juny del 2011, el cor va ser convidat per cantar a la Basílica de Sant Pere a Roma, davant el Papa. El febrer de 2015, el cor va ser convidat com representants de Corea a la Conferència Nacional de la ACDA celebrada a Salt Lake City.

Westminster Choir (Estats Units) a Puig-reig 

El concert tindrà lloc el dijous 27 de juliol a 2/4 de 10 del vespre al pavelló d'esports.

Establint l'estàndard de l'excel·lència coral des de fa 94 anys, el Westminster Choir està format per estudiants del Westminster Choir College, adscrit al Westminster College of the Arts de la Universitat de Rider. És des de l'any 1977 el cor resident del prestigiós Festival Spoleto U.S.A., actuant en format concert i com a cor d'òpera.

El seu concerts de El Niño de John Adams, dirigit per Joe Miller al festival d'Spoleto 2014 va rebre molt bones crítiques. Westminster Choir ha enregistrat 3 CD's amb Joe Miller. El més recent The Heart's Reflection, va ser descrit per Daniel Elder a Classics Today com de "primera categoria" i "altament recomanable". El seu segon disc Noël, és una col·lecció de nadales franceses i obres sacres i compta amb la col·laboració de Jennifer Larmore i l'organista Ken Cowan.

El debut de l'enregistrament del cor amb el mestre Miller, Flower of beauty, va rebre quatre estrelles de la revista Choir & Organ i es va guanyar elogis de la crítica d'American Record Guide. Lloat per The New York Times valorant pel "cant incisiu...". El cor també forma el centre del Cor Simfònic de Westminster, que ha tocat i gravat amb els principals directors i orquestres del nostre temps. La temporada del Cor Simfònic 2015-2016 inclou actuacions amb l'Orquestra de Filadèlfia i Yannick Nézet - Séguin, la Filharmònica de Berlín i Simon Rattle, la Filharmònica de Nova York i Jane Glover, i l'orquestra simfònica de Nova Jersey i Jacques Lacombe.

Grupo Vocal Aequalis (Argentina) a Casserres

L'església parroquial de Casserres acollirà, divendres 28 de juliol a les 9 del vespre, l'actuació de Grupo Vocal Aequalis.

Fundat el 1998 per la seva directora Mariana González Lanuza, el Grup Vocal Aequalis és un cor de cambra compromès amb la interpretació de la música coral argentina i internacional. En els últims anys s'ha centrat en la música coral de compositors contemporanis, com Arvo Pärt, Morten Lauridsen, Cyrillus Kreek, Rihards Dubra i Ēriks Ešenvalds.

El Grup Vocal Aequalis ha estat dirigit per prestigioses batutes, com el professor Péter Erdei, el mestre Janos Czifra, entre d'altres, i ha estat patrocinat per ambaixades i institucions internacionals.

El cor ha actuat en escenaris de Buenos Aires, en ciutats de l'interior del país i ha participat en festivals a Espanya (Barcelona 2009 i 2013), França (Provença, 2011 i Avairon, 2013) i Àustria (Salzburg, 2011). El 2014, el Grup Vocal Aequalis i la seva directora van convidar al prestigiós director català Daniel Mestre Dalmau a dirigir un taller per a directors de cor i orquestra sobre Bach - Mendelssohn - Rheinberger i la tradició de cor luterà.

El cor és convidat habitual en cicles de concerts anuals a la ciutat de Buenos Aires, com La Nit dels Museus, en la històrica església de Sant Ignasi de Loiola.​
Arxivat a