Òmnium Berguedà engega la campanya «Crida per la democràcia»

S'organitzen actes a Gósol, Berga, Vilada, Gironella, Saldes i Avià

Redacció
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:52h

Una de les imatges del documental.


Òmnium Berguedà porta a terme, durant aquest mes de juliol, tot un seguit d'actes emmarcats dins de la campanya "Crida per la democràcia", que s'impulsa a nivell nacional fins l'1 d'octubre en favor del referèndum i per denunciar els "atacs" de l'estat espanyol. Una sèrie d'actes que s'inspiren en la Crida per la Solidaritat i els moviments de resistència pacífica dels anys 70 i 80, per recordar que, segons ha afirmat el president de l'entitat, Jordi Cuixart, Catalunya viu "en un Estat que impedeix avançar" i "posa en perill la democràcia i la cohesió social". 

Al Berguedà es portaran a terme actes a Gósol, Berga, Vilada, Gironella, Saldes i Avià, on es realitzaran projeccions del documental de Mediapro "Les clavegueres de l'estat", un treball periodístic dirigit per Jaume Roures, que explica la "guerra bruta" del Ministeri d'Interior contra el sobiranisme. Concretament, repassa l'operació policial a partir dels enregistraments entre l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz i l'excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. El resultat de nou mesos de feina d'investigació i anàlisi és un treball periodístic que compta amb diversos testimonis, entre els quals quatre policies que parlen per primer cop davant d'una càmera, i que permeten comprendre l'abast de l'entramat d'il·legalitats. 

El documental es projectarà dijous 13 de juliol a les 18.00 hores a la sala de sessions de l'Ajuntament de Gósol, el mateix dia a les 20.30 hores al Teatre Patronat de Berga i a les 22.00 hores a la plaça dels Gronxadors de Vilada. També es podrà veure el dia 14 a les 20.00 hores a la Biblioteca de Gironella, a les 20.30 a l'alberg de Saldes Cal Manel, i a les 21.00 hores a la Sala d'Exposicions de l'Ateneu d'Avià.