El Gironellafest, el festival catòlic del Berguedà, acull unes 200 persones i la sorpresa del bisbe Novell

El bisbe de Solsona felicita els organitzadors del festival per la "bona organització" i el nombre de participants

Redacció
10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:12h
Decoració del Gironellafest.
Decoració del Gironellafest. | Gironellafest
El Gironellafest, el primer festival catòlic que s'organitza al Berguedà i que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Gironella ha finalitzat amb èxit, segons els organitzadors, i amb la participació d'unes 200 persones de diferents indrets de Catalunya, tot i que també d'altres punts de l'estat espanyol com Castelló de la Plana, Saragossa, Múrcia o Madrid. Una trobada familiar organitzada per la parròquia de Santa Eulàlia de la població, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Amor de Déu i el suport del Bisbat de Solsona i de l’ajuntament del municipi, que ha ofert un programa de catequesis, testimonis de vida, estones de pregària, així com concerts de reconeguts artistes del panorama catòlic, i la visita del bisbe Xavier Novell. 

La inauguració oficial del festival va ser divendres a la tarda a càrrec de mossèn Lluís Ruiz, rector de la parròquia. La jornada va seguir amb la celebració de la Missa i una vetllada de pregària amb música en directe, sota la direcció del pianista i compositor Lluís Guerra. A la nit va arribar un dels primers plats forts de la mà del cantant cordovès Jesús Cabello, qui va oferir un concert al Local del Blat, i de cara a dissabte, es va reprendre el programa a l'església, amb una pregària amb lloances, cants i lectures, que van estar acompanyades per la música del Cor Nou. 
 

L'església plena de gent durant el Gironellafest. Foto: Gironellafest


Acte seguit, es va comptar amb el testimoni de vida de Jesús Cabello i la sessió «Com comunicar la Fe» a càrrec del coach Eduard Gratacós. A continuació es va fer una catequesi per part del bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés i, a la tarda, la projecció de la pel·lícula Guardianes de la Fe, sobre la persecució dels cristians a l’Orient Pròxim, on es va comptar amb la presència del seu productor i codirector, el periodista i escriptor Jaume Vives. Després d'una nova Missa i de l'Adoració al Santíssim, els assistents van gaudir del concert del Pere Damián, sacerdot redemptorista ex-concursant del programa televisiu La Voz. 
 
Finalment, la trobada va finalitzar diumenge, amb una pregària matinal i una catequesi amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell, qui va parlar als assistents sobre com ser deixebles missioners enmig del món. Tot seguit va tenir lloc el testimoni de conversió del jove Alexis, sota el títol suggeridor de "De les tenebres a la Llum". Pel que fa a Novell, va afirmar que estava "sorprès i content" de l'èxit del festival, tant pel  nombre de participants com per la "bona organització". Així mateix, va destacar la voluntat de la comunitat catòlica de Gironella de "renovar-se i no conformar-se només amb la missa de diumenge". 
 

El bisbe Xavier Novell al Gironellafest. Foto: Gironellafest

Arxivat a