Els carlins tomben els liberals en combat durant la segona Carlinada

Berga s'omple de diverses competicions i activitats durant el cap de setmana | La bandera carlina onejarà a la ciutat durant tot l'any

Redacció
09 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:14h
Recreació de la Carlinada a Berga.
Recreació de la Carlinada a Berga. | Berga Jove
Després de tot un any de sobirania liberal, Berga ha tornat a recuperar l'essència i, havent-se batut durant tot el cap de setmana, el bàndol carlí ha recuperat el timó de la ciutat. Així ho han deixat clar aquest dissabte al vespre, quan els carlins han penjat la bandera que ho certifica a la plaça de la Creu. Un duel que ha finalitzat amb una bona pallissa, de 71 punts a 29, revertint les tornes de l'any passat. 

Carlins i liberals s'han enfrontat a Berga durant tot el cap de setmana en la segona Carlinada organitzada per l'Ajuntament de Berga. Tot un seguit de tallers i activitats culturals i històriques que recorden que l'any 1837 Berga va esdevenir la capital carlina de Catalunya, convertint-se en un dels epicentres polítics i bèl·lics del que avui en dia coneixem com la guerra dels 7 anys o la Primera Guerra Carlina.

Rememorant aquests fets, s'han programat diversos actes que, sobretot, han donat importància als continguts de divulgació científica i històrica. Entre aquestes, la lectura dramatitzada de la novel·la «Les històries naturals» de Joan Perucho al Museu Comarcal de Berga, el Làser Tag, un combat amb carrabines làser pels carrers del barri vell, o bé el concurs de coneixements sobre la ciutat, "Berga o barbàrie" a càrrec d'Albert Cols.

Per altra banda, també s'ha pogut assistir a una visita guiada pels escenaris carlins de Berga acompanyats de Toni Gol, així com concerts, activitats esportives, jocs infantils o la recreació històrica de l'Agrupació Teatral La Farsa i que ha recorregut el centre de la ciutat. 
Arxivat a