Neix el Centre d'Estudis de la Pobla de Lillet

El president de la nova associació, Pere Boixader, considera interessant el projecte, per tal de mantenir viva la història i els coneixements passats

Redacció
09 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:49h
Presentació del Centre d'Estudis de la Pobla de Lillet.
Presentació del Centre d'Estudis de la Pobla de Lillet. | NacióBerguedà
La Pobla de Lillet ja té un nou instrument per recuperar la memòria històrica i investigar sobre el seu passat. Des d'aquest dissabte 8 de juliol hi ha en marxa, oficialment, el nou Centre d'Estudis del poble, una associació de recerca i redescobriment, que té per objectiu fer prospecció i estudiar la història del poble i de la comarca. Una institució, segons ha explicat a NacióBerguedà el seu president, Pere Boixader, que vol consolidar-se al municipi amb línies de recerca clares i grups de treball que motivin a la investigació. 

Ara per ara, ha relatat, el Centre d'Estudis està conformat per una vintena de persones, algunes de la Pobla de Lillet, tot i que també altres de diversos punts de Catalunya, interessades en la recerca. A més, també compta amb la participació d'arqueòlegs, historiadors i professionals que s'han volgut sumar en recerques concretes. I és que el Centre, ha dit, també pretén ser una eina per fomentar l'edició de treballs i llibres, així com organitzar xerrades o conferències, d'una manera similar a la feina que realitza des de fa anys el Centre d'Estudis d'Avià. 
 

El president del Centre d'Estudis de la Pobla de Lillet, Pere Boixader, a la dreta, el dia de la presentació. Foto: NacióBerguedà


La manera de treballar de l'associació, ha explicat Boixader, és la de la lliure motivació dels seus membres. Mensualment, ha remarcat, s'intentarà anar fent reunions, i cada mig any es farà una trobada general per analitzar les línies de treball. "Serà una mica el que tingui ganes de fer cadascú", ha declarat. 

El Centre d'Estudis s'ha donat a conèixer aquest dissabte, i ho ha fet amb la presentació de la seva primera exposició, centrada en mesures antigues. El proper 29 de juliol, per altra banda, també s'inaugurarà un altre treball centrat en la Pobla de Lillet medieval. Amb tot això, ha especificat Boixader, s'intentaran recuperar coneixements i històries "que potser es perdrien", ha afirmat. En aquesta línia, doncs, paral·lelament es fomentarà la recuperació de la memòria oral, intentant parlar amb gent gran del poble, perquè els coneixements del passat no es perdin.
 

Presentació del Centre d'Estudis de la Pobla de Lillet. Foto: NacióBerguedà