El Consell Comarcal redactarà el projecte per construir la depuradora d’Olvan

L'acord permetrà estudiar les principals alternatives d’ubicació de l’estació depuradora

Redacció
08 de juliol del 2017
Nucli d'Olvan.
Nucli d'Olvan. | Araceli Merino / Wikicommons
El Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència Catalana de l’Aigua han signat un conveni per la redacció del projecte constructiu de sanejament i depuració el nucli d’Olvan. Un acord que permetrà estudiar les principals alternatives d’ubicació de l’estació depuradora, i buscar la millor alternativa per la tipologia d’habitatges i aigües abocades pel nucli d’Olvan. 

Amb aquest conveni s’acorda un import de 26.500 euros, en què el Consell es compromet a redactar el projecte a través d’un concurs públic. Actualment, l’ens públic comarcal gestiona un total de nou estacions depuradores i 14 estacions de bombament a Berga, Casserres, Castellar de n’Hug, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà-Bagà, la Pobla de Lillet, Puig-reig i Sant Corneli de Cercs. 

Aquesta actuació estava planificada en l’antic PSARU i actualment dins el Programa de Mesures del Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya (PGDCFC) per al període 2016-2021. Així, el Consell pretén agilitzar la redacció d’aquest projecte constructiu i posterior execució de l’obra, tenint així un nucli més sanejat a la comarca.