Berga s'adhereix al projecte «No puc esperar!» que facilita l'accés al lavabo a persones amb problemes mèdics

La iniciativa vol facilitar l'accés ràpid i gratuït als lavabos als pacients

Cristina Prat
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:50h
Ple de Berga aquest dijous al vespre
Ple de Berga aquest dijous al vespre | Cristina Prat
El grup municipal d'ERC ha presentat aquest dijous al Ple municipal una moció perquè la ciutat s'adhereixi a la campanya "No puc esperar!", un projecte pensat per facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic.  

La moció ha estat presentada a través del testimoni de la Tanit, una noia afectada per la malaltia del Crhon que ha explicat que "cal més difusió d'aquesta malaltia perquè arribi a tota la ciutadania de Berga". La moció ha estat aprovada per tots els grups municipals i ha comptat el suport de tots els regidors. 

Els destinataris d'aquesta iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de Crohn i colitis ulcerosa), els pacients ostomitzats o colectomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure.

L'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) emet les targetes "No puc esperar!" perquè aquests pacients les utilitzin, però són els metges de les Unitats MII i Serveis de l'Aparell Digestiu col·laboradors qui les lliuraren als seus pacients quan ho considerin necessari. Les targetes són gratuïtes i no són nominals, però estan numerades per a seguir un control de lliurament. 

El projecte consta amb 3.090 lavabos adherits, 96 municipis i gairebé 30 hospitals col·laboradors. 

 
Arxivat a