Ple extens marcat per la polèmica del debat entorn les escoles públiques i concertades

El Ple s'ha allargat més de tres hores | Es desconeix la data de reobertura del bar de la piscina perquè no s'han presentat gestors al concurs de licitació | Tots els grups voten a favor de convertir Berga en municipi cardioprotegit i a sumar-se al projecte "No puc esperar més"

Cristina Prat
07 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:41h
Ple municipal de Berga aquest dijous al vespre
Ple municipal de Berga aquest dijous al vespre | Cristina Prat
El Ple municipal que s'ha viscut a Berga aquest dijous al vespre ha estat polèmic, de debat i sobretot llarg. Després de Patum i amb diversos assumptes a l'ordre del dia, els grups majoritaris a l'oposició, CDC i ERC, no han deixat al tinter cap dels temes que els preocupaven per després de les vacances d'estiu, per això la sessió plenària també s'ha estès més temps que de costum. 

Un dels aspectes més debatuts durant les més de tres hores del Ple ha estat el pagament de les alces de les escoles concertades per part del consistori berguedà. El grup municipal de CDC de Berga ha presentat una moció per tal de garantir que tots els infants de la ciutat “per igual” puguin participar en el projecte pilot de salut postural que promou el Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga.

Aquesta qüestió ha generat forces retrets i desacord entre els grups municipals. Malgrat tot, la moció s'ha acabat aprovant amb els vots a favor dels grups municipals de CDC, ERC, PSC i ICV, tot i els vots en contra de la CUP. 
 

Ple municipal de Berga aquest dijous al vespre Foto: Cristina Prat


També s'ha considerat la moció presentada per ICV per tal d'elevar Berga a municipi cardioprotegit. Aquest punt ha estat vist amb bons ulls per tots els grups polítics i tots hi han votat a favor. 

Una altra moció aprovada per la totalitat dels grups ha estat la presentada per Esquerra Republicana lligada amb la campanya "No puc esperar!", un projecte pensat per facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic.    

La polèmica entorn a la gestió del bar de la piscina municipal d'aquests últims dies tampoc hi ha faltat i ha estat introduït pel grup de CDC, que s'ha mostrat preocupat pel futur del servei. En aquesta línia, el regidor d'Esports, Ivan Sànchez ha declarat que la piscina, de moment, no disposarà de bar, ja que no s'ha presentat cap gestor al procés de licitació d'aquest espai. Un procés que el mateix regidor i equip de govern han admès que han convocat tard. De moment, doncs, el servei als banyistes el seguirà donant la "food truck" o xurreria instal·lada davant de la zona esportiva Toni Sabata.

Problemes amb l'empresa de seguretat de Patum

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha exposat, en resposta a una pregunta formulada per la regidora convergent Maria Antònia Ortega, que no es farà efectiu el pagament a l'empresa de seguretat contractada per l'Ajuntament per tal de vetllar per la seguretat de la festa de la Patum. Això és així perquè l'empresa contractada no va presentar-se a treballar, incomplint d'aquesta manera, el contracte establert. Venturós ha admès que aquest imprevist d'última hora va generar mancances en el dispositiu de seguretat. 

Canvis en el cartipàs

Al Ple d'aquest dijous al vespre també s'ha fet una modificació de l'estructura de les àrees del govern de l'Ajuntament de Berga. Entre aquests canvis, destaca el del regidor Ivan Sánchez que passa a assumir les regidories de Drets Socials, Esports i Patrimoni Cultural i Museus. Fins ara, la regidoria d'Esports estava gestionada per la regidora de Patum, Mònica García, que queda delegada de l'àrea de cultura, festes, TIC, cooperació i joventut. 
Arxivat a