La digitalització de l'Àliga, les Guites i els Gegants Vells començarà dilluns

El procés de captura en 3D costa 7.623 euros, la majoria dels quals els paga la Generalitat

Redacció
07 de novembre del 2014
Actualitzat a les 11:21h
L'esperat procés de digitalització de la comparseria patumaire començarà aquest dilluns amb l'Àliga, els caps i les mans dels Gegants Vells i els caps de les Guites. La captura en 3D es realitzarà de la mà de l'empresa Nub3D, especialitzada en mesurament òptic tridimensional. 

Concretament, costarà 7.623 euros -7.144 dels quals provenen d'una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat-, i comptarà amb la supervisió de la restauradora de la comparseria, Gemma Rodríguez. L'objectiu, segons ha explicat el Patronat Municipal de la Patum, és disposar de totes les dades possibles de la comparseria sense haver de fer motlles que, en última instància, es podrien malmetre. 

El procés es farà a la matexa Casa de la Patum per no haver de traslladar les comparses i s'utilitzarà un sistema SIDIO, l'únic del mercat que no requereix cap contacte amb l'objecte. Aquest sistema de digitalitzat controla els valors d'exposició lumnínica i treballa amb llum freda, raó per la qual compleix els criteris museístics d'il·luminació. El capçal de captura genera un núvol de punts d'alta densitat amb una distància entre punts que pot arribar a ser de 75 micres, fet que permet capturar tots els detalls i tenir-los en 3D realitzant una reproducció exacte. 

La intenció del Patronat és anar disposant de totes les comparses en 3D i, per això, ha afirmat que es promouran altres fases de digitalització a partir de l'any vinent. 
Arxivat a